Istraga o nameštenom konkursu u Opštini Medijana

Izvor: JužneVesti.com, 19.Avg.2014, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga o nameštenom konkursu u Opštini Medijana

Agencija za borbu protiv korupcije zatražila je od Južnih vesti snimak sa sednice SNS, koji dokazuje da su se funkcioneri SNS, SPS i URS dogovarali koga će zaposliti u niškoj Opštini Medijana.

Traženi snimak je Agenciji dostavljen 7. avgusta, a za sada nema informacija da li je i šta preduzeto u vezi sa tim.

Inače, to je prvi put da je neki državni organ samoinicijativno tražio od Južnih vesti dokument koji bi mogao biti dokaz kršenja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zakona.

Na spisku su bili najbliži rođaci opštinskih i partijskih funkcionera.

Iako je opštinsko rukovodstvo odbacivalo odgovornost, tvrdeći da je sve bilo po zakonu, snimku sa sednice niškog Opštinskog odbora SNS do kog su došli novinari Južnih vesti, dokazuje da se među vladajućim partijama u Nišu diskutovalo o podeli radnih mesta na tada raspisanom konkursu za prijem 8 službenika u Opštini Medijana.

Samo 2 dana nakon objavljivanja snimka Stojanović je izabran za predsednika Opštine Medijana, a Boban Vučković, čija žena je bila na spisku 8 novoprimljenih, postao je zamenik predsednika Skupštine te Opštine.

Srpska napredna stranka već pune 2 nedelje odbija da komentariše ovaj skandal.

Pored Agencije za borbu protiv korupcije do sada je nakon pisanja Južnih vesti reagovao i Lokalni antikorupcijski forum, koji je od Osnovnog javnog tužilaštva tražio da pokrene istragu.
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.