Ili smena, ili mandat za Pavličića još minimum šest meseci

Izvor: Novine novosadske, 29.Avg.2012, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ili smena, ili mandat za Pavličića još minimum šest meseci

Na današnjoj sednici Skupštine grada naći će se zahtev za smenu gradonačelnika Igora Pavličića. Ukoliko Pavličić danas ne bude smenjen, sigurno će ostati na toj funkciji u narednih 6 meseci, jer prema Poslovniku Skupštine grada, predlagač ne može ponovo podneti zahtev za razrešenje gradonačelnika u pomenutom vremenskom periodu.
Za podnošenje zahteva za smenu gradonačelnika potrebno je da se u tome saglasi jedna trećina odbornika, a predlagači su ovoga puta bili odbornici, njih 34, iz redova Srpske napredne stranke (SNS), Demokratske stranke Srbije, grupe “Novi Sad odmah” (bivši odbornici Dveri i bivši odbornik stranke Nijedan od ponuđenih odgovora) i grupe “Svi za Novi Sad” (Srpski pokret obnove i Romska demokratska stranka).
Podsetimo, pomenute stranke i odborničke grupe, između ostalog, zahtevaju smenu kompletne gradske administracije, a računaju i na podršku Socijalističke partije Srbije, sa kojom bi činili apsolutnu većinu u Skupštini grada sa preko 40 odbornika.
Ostanite u Novine novosadske, jer ćemo vas iz časa u čas izveštavati o toku sednice.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.