Izvor: JUGpress.com, 07.Nov.2019, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I o Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju na stranačkoj konferenciji SNS

VRANJE-VRANJSKA BANJA

Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji za proteklih godinu dana u osavremenjavanje rada ustanove uložila je oko 5 miliona dinara sopstvenih sredstava.

Od januara popunjenost kapaciteta nije bila ispod 80 odsto, a u letnjim mesecima u potpunosti su bili iskorišćeni, znači 100 posto, rekla je na konferenciji za novinare u sedištu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << SNS u Vranju direktorka ove ustanove dr Slađana Stošić.

„U potpunosti je renovirano desetak soba, osposobljena je kada za podvodnu masažu koja nije bila u funkciji. U pojedinim kadama je bio loš dotok vode tako da je taj problem rešen i sada je pritisak vode dobar. Napravljena je i kada „Kraljice Drage“ koja je nekada boravila u ovoj banji, što je iskorak u radu ove ustanove. To je početak velnesa u Vranjskoj Banji, jer je kada napravljena sa podvodnom masažom i bisernim kupkama. Nabavljena je lift stolica za polupokretne i nepokretne pacijente, tako da nije više moralo da se čeka da se oslobode sobe u prizemlju, već su takvi pacijenti mogli da budu  smešteni i na sprat. Zamenjena je propala stolarija na prozorima, nabavljene su i profesionalne mašine za pranje veša i  sudova”, kaže Stošić.

Broj zabeleženih bolesničkih dana, pre pet godina, je bio oko 24.000, a sada  je  28.000. Do kraja godine očekuje se da će biti oko 30.000, istakla je direktorka.

Ona je dodala da je Ministarstvo turizma odobrilo sredstva od oko 4 miliona dinara za izgradnju deset novih apartmana u prostorijama nekadašnjeg Restorana „Kičer“, što će omogućiti povećanje broja pacijenata u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju.

Maksimalan kapacitet Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji je 119 ležaja, od čega je u funkicji 115.

Od početka godine u svakom trenutku je popunjeno minimum 30 ležajeva koje direktno finansira Republički fond za zdravstveno osiguranje. Ustanova se uglavnom samofinansira i finansijska situacija je mnogo bolja u odnosu na raniji period.

Odgovarajući na pitanje novinara o predstojećoj privatizaciji Vranjske Banje, direktorka je rekla da je to izvesno, da nema ništa konkretno, ali da će taj posao zavisiti od izmena Zakona o privatizaciji.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.