HDZ: “Laž je da Vučić govori u Saboru”. Plenković: “A ako želi da dođe, doći će…”

Izvor: 011vodič.com, 07.Nov.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HDZ: “Laž je da Vučić govori u Saboru”. Plenković: “A ako želi da dođe, doći će…”

HDZ će 19. novembra u Zagrebu biti domaćin Kongresa Evropske narodne partije (EPP), a u medijima se moglo čuti da će jedan od govornika u hrvatskom Saboru biti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao lider Srpske napredne stranke.
HDZ se međutim oglasio saopštenjem kojim su demantovali da je Vučić na listi govornika ističući “neistine koje su objavljene na N1 televiziji”, objavio je zagrebački portal N1.
“Vezano za ponovno širenje laži i dezinformacija >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << oko održavanja Kongresa EPP-a u Zagrebu, naglašavamo kako Aleksandar Vučić nije predviđen kao govornik na sednici Predsedništva i Političke skupštine EPP-a 19. novembra koja će se održati u prostorijama Hrvatskog sabora, kako se to navodilo na portalu N1 Televizije“, naveli su oni.
I premijer Hrvatske Andrej Plenković je komentarisao (navodni) dolazak predsednika Srbije u Zagreb. On je pojasnio da će u Saboru biti održane sednice Predsedništva i Političke skupštine, dok će Kongres biti održan u zagrebačkoj Areni.
On je takođe rekao da je laž da će Vučić da održi govor.
“Politička skupština koja se održava u Hrvatskom saboru je sastanak niži od kongresa, to je pripremno telo. Nije dobro iznositi laži u etar, koje onda svi prenose. To je važno za kulturu medija, ne treba lagati”, rekao je Plenković.
“Kongres EPP-a održaće se u Areni, pripremamo ga jako dugo, dobili smo tu čast da budemo domaćini pre dve godine, mislim da na to trebamo biti jako ponosni. Doći će preko 2.000 ljudi, svi čelni ljudi, šefovi država i vlada, i predsednici stranaka koje su deo EPP-a”, rekao je Plenković.
Istakao je i da su mnogi čelnici potvrdili svoj dolazak, ali da Vučić još nije. “On je sa svojom strankom pridruženi član EPP-a. Pozvan je i, ako želi doći, doći će”, rekao je Plenković.
Na pitanje je li u redu da se Vučić pojavi na skupu EPP-a u Zagrebu, koji se održava nakon obeležavanja godišnjice pada Vukovara, Plenković je novinarima kazao da mu nije jasno zašto vežu ta dva događaja.

The post HDZ: “Laž je da Vučić govori u Saboru”. Plenković: “A ako želi da dođe, doći će…” appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Plenković: Nemojte lagati, Vučić neće govoriti u Saboru Hrvatske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2019

Hrvatski premijer Andrej Plenković demantovao je danas najave i nagađanja da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom Kongresa Evropske narodne stranke (EPP) održati govor u Hrvatskom saboru, uz objašnjenje da Vučić može doći na Kongres jer ga je pozvao predsednik EPP Jozef Dol...Plenković...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.