Grupković iz LDP predsednik SO Vračar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2016, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupković iz LDP predsednik SO Vračar

Izborom predsednika Skupštine opštine izbegnuto je uvođenje prinudne uprave u ovoj centralnoj gradskoj opštini, pošto je sutra do ponoći poslednji rok za konstituisanje. Novog predsednika Skupštine opštine predložile su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije. Grupković je izabran sa 23 glasa, a zasedanju je prisustvo svih 45 odbornika koji su glasali tajno.

Samo glas manje 22, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobio je drugi kandidat za predsednika Skupštine opštine Vračar - Branimir Kuzmanović kojeg su predložile liste "Vračar slobodno" i pokret Dosta je bilo.

Odbornik SNS Uglješa Mrdić rekao je, obrazlažući taj predlog na konstitutivnoj sednici opštinske skupštine, da SNS pokazuje da je spremna na kompromise za dobrobit Vračara.

LDP je na izbore na Vračaru izašla zajedno sa DS, SDS, Novom strankom, SDU i Levicom Srbije na listi "Vračar slobodno".

Grupković je uoči glasanja kazao da je prihvatio da bude kandidat liste SNS kako bi se izbegla prinudna uprava i dodao da će insistirati da se kompromisom dođe do efikasne vlasti na Vračaru.

"Vračar je simbol demokratije i zbog toga se ne sme pristajati na trule kompromise", rekao je Grupković obraćajući se odbornicima.

S druge strane njegov protivkandidat Branimir Kuzmanović ocenio je da Grupkovićev argument ne stoji.

"Očigledno je da mogu 23 odbornika da glasaju za mene ili za Grupkovića, u oba slučaja se neće uvoditi privremene mere, tako da obrazloženje da se neko kandiduje da se ne bi uvele privremene mere ne stoji", rekao je Kuzmanović, primetivši da bi uvođenje privremene uprave bilo najlošije rešenje.

Skupština opštine Vračar danas je konstituisana izborom Miloša Grupkovića (LDP) za predsednika lokalnog parlamenta, a sednica će biti nastavljena naknadno - posle konsultacija o izboru predsednika opštine i ostalih opštinskih funkcionera.

Kuzmanović: SNS podržali po jedan odbornik Levice i LDP

Srpska napredna stranka je formirala većinu na Vračaru uz podršku jednog odbornika Levice Srbije i jednog odbornika LDP koji je izabran za predsednika Skupštine opštine, dodao je Kuzmanović.

On je novinarima nakon konstitutivne sednice kazao da je za izbor predsednika skupštine glasalo 23 odbornika, a da već na sledećoj tački nije bilo potrebne većine, tako da, kako je ocenio, opština Vračar ostaje nestabilna.

Prema njegovim rečima, lista "Vračar slobodno" će u narednom periodu pokušati da obezbedi većinu koja je dogovorena sa Pokretom Dosta je bilo.

"Ako u tome ne uspemo, gledaćemo da se ne uvodi prinudna uprava, jer smatramo da je to najlošije rešenje za Vračar", rekao je Kuzmanović, dodajući da je LDP narušio njihov postizborni sporazum.

"Tim postizbornim sporazumom, za njih je bilo predviđeno mesto člana veća. DS je učinila sve da do ove situacije ne dođe, ali je očigledno da je došlo do trgovine uticajem", zaključio je Kuzmanović.

DSS: Ne učestvujemo u formiranju vlasti na Vračaru

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije saopštio je večeras da ta stranka nije učestvovala u formiranju vlasti na beogradskoj opštini Vračaru, niti će biti deo vlasti.

"DSS ne želi da bude deo zakulisnih radnji u ovoj beogradskoj opštini", navodi se u saopštenju te stranke.

DSS u Skupštini opštine Vračar ima dva odbornika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.