Izvor: Radio 021, 12.Avg.2020, 18:48

Gradonačelnik osuđuje napad na novosadskog aktivistu, pita se zašto niko nije osudio napad na člana SNS

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je fizički napad na novosadskog aktivistu Milana Vujića.

Vujić je napadnut u nedelju, 9. avgusta, na Bulevaru patrijarha Pavla, dok je vozio bicikl. Tom prilikom je udaren u glavu, zbog čega je morao i da bude operisan. Ovaj mladi aktivista za 021.rs je rekao da je razlog njegovog prebijanja to što je iznosio svoje političke stavove na Tviteru.

Ipak, Vučević kaže da ne zna da li tu ima politike, ali ne može ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da isključi tu mogućnost.

"Naravno da osuđujem svako nasilje, nevezano za to da li neko jeste ili nije član neke stranke ili političke organizacije. Apsolutno osuđujem da neko na bilo koji način bude sankcionisan ili napadnut zato što je iznosio svoje političke stavove. Ne znam ni da li je to razlog ili ne, da li su politički ili privatni razlozi, ne želim ni da nagađam, mogu samo da to apsolutno osuđujem", poručuje Vučević.

Međutim, Vučević se potom osvrnuo na napad na člana Srpske napredne stranke u julu.

"Interesantno je kako niko nije osudio napad na Gorana Španju, člana SNS, koji je prebijen u Stražilovskoj ulici, ispred naših prostorija. On je sam izašao pred desetine demonstranata koji su ga izudarali i koji je završio u bolnici. Ali valjda je normalno da se tuče član SNS-a. To valjda nije za osudu, jer je to član SNS, to je 'normalno'. A i mi ćutimo, ne kukamo, ne predstavljamo to kao politički linč, nego ćutimo i prepustimo stvari državnim organima. Niko ništa nije rekao o tome. Ja sam pretpostavio da je prirodno da svi to osudimo. Niko nije osudio, jer je to član SNS, jer smo mi ne znam kakva vlast i kakav režim i super je kada to uradite", dodaje Vučević.

Podsetimo, Milan Vujić je napadnut u nedelju, kada su ga, kako kaže, zaustavila dvojica muškaraca, koji su bili u automobilu. Kao napadač targetiran je jedan od članova manjinske stranke "Istina", što su u ovoj partiji demantovali, uz poruku da je sramno da se unapred dovode u vezu sa napadom. Više o svemu čitajte OVDE.

Vujić je u međuvremenu pušten na kućno lečenje, a kako kaže, dobija preteće i uvredljive poruke.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.