Gradonačelnik darivao novinarke i dame u „muškim“ poslovima

Izvor: juGmedia, 08.Mar.2013, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik darivao novinarke i dame u „muškim“ poslovima

NIŠ – Povodom 8. Marta, međunarodnog Dana žena gradonačelni Zoran Perišić uručio je simbolične poklone Nišlijkama koje koje rade specifične poslove i novinarkama zaposlenim u dopisništvima i niškim medijskim kućama. 

Na prijemima organizovanim u Gradskoj kući dr Perišić se zahvalio pripadnicama lepšeg pola na na odgovornom i vrednom obavljanju svojih poslova. On je istakao da problem sa rodnom ravnopravnošću postoji u Srbiji, što se ogleda i u tome da žene teže >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << dolaze do šefovskih radnih mesta i manje su plaćene od muškaraca. Perišić je istakao da slabiji pol mora da se izbori za ravnopravnost i to putem paketa sistemskih zakona.

„Osim buketa cveća i poklona, ovog dana ženi treba odati priznanje za hrabrost, borbu, doprinos čovečanstvu i sagledati je u svim njenim lepotama i veličini: u njenoj nežnosti i u njenoj snazi“, izjavio je dr Perišić.

Simboličnim poklonima nagradio je Jasminu Branković i Radmilu Marković koje rade kao inkasanti u „Parking servisu“, Lidiju Pavlović, portparola  i Natašu Posmugu inspektorku niške Policijske uprave.

U ime Udruženja samohranih majki poklone su primile Ljiljana Žikić i Svetlana Milošević, a u ime žena zaposlenih u Hitnoj pomoći dr Ana Dimić i medicinska sestra Sneška Mijalković.

Gradonačelnik je nagradio i radnice Gerontološkog centra Natašu Mladenović i Nadu Dejanović, radnice JKP „Medijana“ Lidiju Uskoković i Suzanu Petrović, i kafe kuvarice u Gradskoj kući – Slađanu Tonić, Vlastimirku Miladinović i Zoricu Stojiljković.

U ime žena zaposlenih u komunalnoj policjii poklone su primile  Ana Jovanović i Marina Miljković, a u ime žena zaposlenih u Vojsci Srbije poklone su dobile Suzana Milovanović i Emina Stojković.

Prigodnim poklonom dr Perišić nagradio je i Irenu Buganović potpredsednica Safari kluba.

(Kraj)

ena
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.