Gradonačelnik Pančeva podneo ostavku

Izvor: Blic, 12.Jun.2015, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Pančeva podneo ostavku

Gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov (SNS) danas je podneo ostavku pošto je gradski parlament prethodno razrešio dužnosti člana Gradskog veća Predraga Patića, čime je Liberalno demokratska partija izbačena iz vladajuće koalicije.

Radanov je, kako je saopštio kabinet gradonačelnika, posle te odluke parlamenta saopštio da podnosi ostavku na funkciju gradonačelnika.

- Bilo je u protekle dve godine više nasrtaja nekih političkih partija i raznih grupa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o čemu sam više puta pričao, da se neke političke stranke izbace iz vladajuće većine - rekao je on na sednici gradske skupštine.

Radanov je naveo i da je njegov stav "na početku, u toku tih događanja i danas ostao isti - nisam dozvoljavao da bilo ko naruši političku stabilnost u gradu", navodi se u saopštenju.

- Nisam vodio računa o svojim ličnim interesima i sa političke strane sam pretrpeo određene gubitke, ali lični interesi mi nisu bili cilj, jer sam preuzeo odgovornost da budem gradonačelnik - rekao je on.

Radanov je naveo i da je dve godine bio gradonačelnik svih građana i cele vladajuće većine i opozicije, navodi se u saopštenju.

Radio televizja Pančevo prenosi da je Radanov ostavku obrazložio time da smena većnika koji je član LDP-a znači i rušenje "široke vladajuće koalicije", formirane 2013. zbog, kako je rekao interesa građana.

Pančevačku vladajuču koaliciju predvodi SNS sa najviše odbornika, a pored DS-a kao glavnog partnera, u njoj su i PUPS i SDPS.

Patić je razrešen dužnosti na predlog odbornika Srpske napredne stranke, dan pošto mu nije prihvaćen izveštaj o pogoršanju kvaliteta pijaće vode u Pančevu.

Direktora Vodovoda Milica Radovanović (DS) ranije je podnela ostavku zbog kako je obrazložila moralne odgovornosi pošto su se u Pančevu pojavila različita mišljenja o ispravnosti vode za piće tokom vikenda.

Voda u Pančevu, od 5. do 7. juna je bila hemijski neispravna, odnosno nije bila za piće, ali su se potom pojavile sumnje da nalazi nisu bili ispravni.

Radanov je rekao 7. juna novinarima da je Grad zbog oprečnih rezultata analiza vode angažovao tri ustanove - Batut, pančevački i beogradski Zavod za javno zdravlje da urade uzorkovanje vode.

On je rekao da sve te tri ustanove, koje su 6. juna uzorkovale vodu na više lokacija u Pančevu, imaju rezultate koji pokazuju da ne postoji povećana koncentracija trihalometana u vodi.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.