Gornji Milanovac: Naprednjaci smenili najbolju načelnicu uprave u Srbiji, opozicija ocenjuje da je to lakrdija

Izvor: Blic, 20.Jun.2016, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gornji Milanovac: Naprednjaci smenili najbolju načelnicu uprave u Srbiji, opozicija ocenjuje da je to lakrdija

Načelnicu opštinske uprave u Gornjem Milanovcu Goricu Petrović danas je smenilo Opštinsko veće.

Smenu je inicirao novi predsednik opštine Dejan Kovačević iz SNS, koji je dosadašnjoj načelnici stavio na teret da je renoviranu zgradu bivšeg Doma JNA, koja je posle višegodišnje rekonstrukcije preuređana u Dom kulture, nezakonito stavila u funkciju pre izvršenog tehničkog pregleda, dobijanja protivpožarne saglasnosti i upotrebne dozvole.

- Gorica Petrović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nezakonito je pre odlaska na bolovanje ovlastila načelnika Odeljenja za komunalno stambene poslove i urbanizam Zorana Drinjakovića da može potpisivati sva akta u nadležnosti načelnika opštinske uprave, čime je prekršila odredbe Zakona o lokalnoj samoupravi - navedeno je obrazloženju.

Predstavnici SPS, u vreme čijeg je mandata Gorica Petrović kao nestranačka ličnost postavljena za načelnicu opštinske uprave, podsećaju da je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički Petrovićevu proglasila je za ličnost godine zbog postignutih rezultata u reformi lokalne uprave, u konkurenciji Novaka Đokovića, Angele Merkel i Vladimira Putina. Zbog toga nemaju dilemu da je reč o političkoj smeni.

- Njena smena predstavlja lakrdiju. O postupanjima naprednjačke većine u Gornjem Milanovcu obavesti smo premijera i ministarku za lokalnu upravu i državnu samoupravu i očekujemo njihovu reakciju - izjavio je bivši predsednik opštine Milisav Mirković iz SPS.

Srpska napredna stranka osvojila je na lokalnim izborima 24 mandata, a u međuvremenu im im je pristupilo dvoje odbornika Zelene stranke. Socijalisti sa Strankom mladih imaju 23 odbornika od ukupno 49.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.