Gojkovićeva: Primam kritike, ali to moraju i drugi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2018, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojkovićeva: Primam kritike, ali to moraju i drugi

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković izjavila je da je oštrica kritike upućena Sulejmanu Ugljaninu, koji je, kako kaže, na stravičan način napao državu u kojoj živi, vešto okrenuta prema predsedniku skupštine, pa time i SNS-u.

"Sve kritike koje sam dobila zbog želje da smirim situaciju tumačim kao pokušaj obračunavanja sa Aleksandrom Vučićem jedne od stranaka koje su u koaliciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa Ugljaninom", rekla je Gojković u intervjuu za "Politiku" odgovarajući na pitanje da je priča o njenom ultimatumu bacila senku na izjavu Sulejmana Ugljanina o Srbiji kao "fašističkoj tvorevini", koju je SNS prvi osudio u parlamentu.

Ona kaže i da kritike prima rado, nije nedodirljiva, ali i da drugi moraju da budu spremni za to, jer politika nije bajka.

"Neki su, međutim, vrlo osetljivi na kritiku ili uvredu, a kad vređaju njihovog koalicionog partnera iza čijeg imena su izašli na izbore, podrazumeva se da sede i da gledaju svoja posla", kaže Gojković povodom zamerki koje joj je uputio Rasim Ljajić, potpredsednik vlade i lider SDPS-a.

Dodaje da nije ništa pogrešno, ni drugačije uradila kada je dozvolila postavljanje poslaničkog pitanja i Ljajiću, kao i da je ispravno reagovala na ultimatum koji joj je postavio Muamer Bačevac, poslanik SDPS-a jer kako kaže, to nije bila pretnja i ultimatum njoj kao predsedniku parlamenta, nego državi Srbiji, a "ja sam tu kolateralna šteta".

"Ne tvrdim da ja to radim dobro, a ukoliko Rasim Ljajić smatra da to može da radi bolje, tolerantnije, ili bi bolje prekidao jedne, a davao reč drugim poslanicima, moja ponuda njemu od pre nekoliko godina da bude predsednik Narodne skupštine i dalje stoji. Ja naravno ne pretendujem da budem na njegovom mestu", rekla je Gojković odbacivši navode da želi Ljajićev resor.

Povodom ultimatuma koje je Bačevac uputio da se oduzme mandat Vojislavu Šešelju i uvreda koje je izneo, kaže da se Bačevac nije izvinio, a da su ona i Ljajić izmenili SMS poruke izvinjenja.

Na pitanje da je Bačevac dva puta ponovio ultimatum, ali da se u medijima govorilo o njenom ulitmatumu da se jasno odrede prema Ugljaninu, Gojković kaže da su u ovom slučaju iskoristili svoje unutrašnje prijatelje za "spinovanje protiv nje", mada su, kako podseća u koaliciji.

Gojković navodi i da već postoji tendencija dva ministra da "udaraju packe" Narodnoj skupštini, mada je u njenoj nadležnosti kritika rada izvršne vlasti, a ne obrnuto.

Upitana da li je očekivala od ministarke Zorane Mihajlović da govori o njenom ultimatumu, Gojković odgovara negativno.

"Naravno od svoje stranke imam veliku podršku, niko ne deli Zoranino mišljenje i iza toga stojim. Molila bih ministre da se uzdrže od komentara na rad Narodne skupštine, da se naviknu da poslanici nadziru njihov rad i da ih kritikuju. Tako je u Evropi, a svi žele u Evropu", rekla je ona.

Gojković smatra i da nema razloga za vanredne izbore, jer parlament funkcioniše, što se meri time da li se usvajaju zakoni i što pokazuje ima li vlada podršku.

"Za sada to funkcioniše, nema nikakvih naznaka da bilo ko od poslanika vladajuće većine ne želi više da podržava vladu", navodi Gojković.

Ona ocenjuje i da je normalno da se stranke ne slažu u svemu bez obzira da li su u koaliicji ili na drugoj strani.

"Svaka brani politički prostor za sebe. S te strane razumem SDPS, ali ne razumem ćutanje kad se napada SNS i Aleksandar Vučić čije je ime bilo na listi na kojoj su ušli u parlament", ukazuje Gojković.

Prema njenim rečima, što se tiče opozicije tu je došlo do prevare birača. "Imamo poslaničke grupe kojih nije bilo na izborima, a tvrde da predstavljaju nekog", napominje Gojković i dodaje da je tragikomično kada se upućuju strelice prema njoj da je menjala stranke, navodeći primer Sande Rašković Ivić, Dijane Vukomanović, Marinike Tepić koje su izabrane na jednim listama, a sada zastupaju Đilasa, Jeremića, Jankovića...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gojković: Primam kritike, ali to moraju i drugi

Izvor: B92, 16.Nov.2018

Beograd -- Maja Gojković izjavila da je oštrica kiritke upućena Ugljaninu, koji je na stravičan način napao državu, vešto okrenuta prema predsedniku skupštine i SNS-u..."Sve kritike koje sam dobila zbog želje da smirim situaciju tumačim kao pokušaj obračunavanja sa Aleksandrom Vučićem jedne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.