Gojković: Odluku o budućnosti ne smemo prepustiti drugima

Izvor: Studio B, 11.Apr.2016, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Odluku o budućnosti ne smemo prepustiti drugima

Članica Predsedništva SNS Maja Gojković poručila je u Alibunaru da je vazno da žene u Srbiji izađu na izbore 24. aprila i da odluku o buducnosti AP Vojvodine i Srbije ne prepuste nekom drugom.

"Vidimo da se svi udružuju protiv SNS i Aleksandra Vučića i lako se može dogoditi da se posle izbora, ako svi oni budu imali i jedan glas više, udruže protiv Vučića. Zato je važno da izađemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na izbore i odluku o našoj budućnosti i budućnosti naših porodica ne prepuštamo drugima", rekla je Gojković.

To je, kako je naglasila, posebno važno za Vojvodinu "kako bismo svi bili ravnopravni građani, jer smo svedoci kako DS i Bojan Pajtić upućuje uvrede svima koji ne misle kao oni".

"Mi još uvek čekamo izvinjenje DS ženama zbog uvreda koje su na račun žena uputili fukncioneri te stranke. Još uvek čekamo i izvinjenje Pajtića slovačkoj nacionalnoj manjini i svim manjinama u našoj zemlji", rekla je Gojković, ističući da se građani 24.aprila podrškom SNS i Aleksandru Vučiću opredeljuju za modernu Srbiju, zajedničku kuću za sve koji u njoj žive.

Ona je navela i da predsednik SNS Aleksandar Vučić čini sve kako bi Srbija bila uređena zemlja, u kojoj će biti više posla i prepoznaje značaj i potencijal koji žene imaju.

Tome u prilog, kako je rekla, govori i činjenica da je na listi koju predvodi SNS za republičke izbore 98 žena kandidata za mesto poslanika ističući da je važno da se glas žena čuje.

"Ima nas u parlamentu, u vladi, a moramo da se zajedno borimo da nas bude više u lokalnim samoupravama, javnim preduzećima...", poručila je Gojković, koja je razgovarala sa ženama u Alibunaru i posetila izložbu etno radova žena iz vise udruženja.

Ona je navela da su u parlamentu, zajvaljujući Ženskoj parlamentarnoj mreži, koja je formirana na inicijativu poslanica SNS, usvojeni mnogi zakoni kojima su stvoreni uslovi za bolji položaj žena i zaštitu trudnica i porodilja od otkaza i dodala da će uskoro doći do uvođenja posebnog broja kako bi žene mogle anonimno da prijave kršenja svojih prava i diskriminaciju na radnom mestu.

Gojković je rekla da je posebno važno ekonomsko osnaživanje žena i napomenula da je Vlada Srbije posebnu pažnju posvetila ženskom preduzetništvu i ove godine opredelila million evra za tu namenu.

"Nama je cilj da imamo što vise ekonomski jakih žena i da se što više žena zaposlimo, da bude što vise radnih mesta za žene. Žena kada je ekonomski jaka ona više brine i o svojoj zajednici i društvu, ne samo o porodici, rekla je Gojković

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gojković: Odluku o budućnosti ne smemo prepustiti drugima

Izvor: Blic, 11.Apr.2016

Članica Predsedništva SNS Maja Gojković poručila je danas u Alibunaru da je vazno da žene u Srbiji izađu na izbore 24. aprila i da odluku o buducnosti AP Vojvodine i Srbije ne prepuste nekom drugom..."Vidimo da se svi udružuju protiv SNS i Aleksandra Vučića i lako se može dogoditi da se posle...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.