Goati: Hrabra odluka Aleksandra Vučića, integritet Ane Brnabić na testu

Izvor: Blic, 16.Jun.2017, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goati: Hrabra odluka Aleksandra Vučića, integritet Ane Brnabić na testu

Profesor Vladimir Goati ocenio je danas da je izbor Ane Brnabić za kandidata za premijera Srbije hrabar potez lidera SNS-a i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji se, umesto partijskih diletanata, odlučio za profesionalca, ali i da budućoj premijerki treba dati neko vreme jer će se ubrzo pokazati da li će imati integriteta u odlučivanju.

Goati je agenciji Beta rekao da moć ostaje u rukama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednika Srbije i lidera SNS-a Aleksandra Vučića koji "ostaje glavnokomandujući", a da bivši premijer Brnabićevu smatra osobom koja zna i može više od ostalih u vladi.

- Vučić se odlučio za profesionalca umesto partijskog diletanta sa visokim partijskim ugledom. To je hrabra odluka koja se ne sviđa ni tvrdokornim Balkancima koji misle da je žena za kuću i kuvanje, kao ni onima koji ne poštuju pođenako sva ljudska prava i slobode. U svakom slučaju, evo, neko je povukao hrabar politički potez - ocenio je Goati.

On kazao da se od Ane Brnabić, u slučaju prevelikih pritisaka, jedino može očekivati ostavka.

- Ona ima svoj integritet i ne verujem da će činiti ustupke nosiocima moći. Treba joj dati vremena, ali će se vrlo brzo pokazati da li će se usled pritisaka odlučiti da podnese konsekvence i podnese ostavku da bi zaštitila lik osobe od integriteta koji je gradila. To je dvosekli mač - za nju bi to predstavljalo trijumfalno povlačenje, a za Vučića neuspeh - rekao je Goati.

Govoreći o najavi značajnije političke uloge SPS-a u kabinetu Ane Brnabić, Goati je ocenio da je reč o kompromisu koji neće imati za posledicu jačanje uticaja SPS-a i indirektno uticaja Rusije.

- Vlada donosi odluke većinom i u ključnim momentima SPS neće imati većinu kojom bi mogla da u ključnim momentima realizuje svoju naklonost ka Rusiji. Ovim kompromisom dobiće nešto, ali ne i faktičko vođenje politike vlade. Politiku vlade vode premijer i većina u vladi. Najava novih mesta u vladi samo je deo tog kompromisa i uhlebljavanja funkcionera SPS - rekao je Goati.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.