Glavni odbor SNS-a o briselskom dogovoru

Izvor: RTS, 21.Apr.2013, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavni odbor SNS-a o briselskom dogovoru

Glavni odbor Srpske napredne stranke razmatra predlog sporazuma koji je delegacija Beograda parafirala u Briselu. Na dnevnom redu je i aktuelna politička situacija u Vojvodini.

12.54 - Prema rečima članova Odbora koji povremeno izlaze na pauzu, još se razmatra prva tačka dnevnog reda - predlog sporazuma sa Prištinom.

10.10 - Počela sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Sednica je zatvorena za javnost, javlja reporter RTS-a.  
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Počela sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke na kojoj će biti analiziran predlog teksta koji je srpska delegacija parafirala u Briselu. Na dnevnom redu je i aktuelna politička situacija u Vojvodini, javlja reporter RTS-a.  

Sednici, koja je zatvorena za javnost, prisustvuje i šef Kancelarije Vlade Srbije za KiM Aleksandar Vulin.

Potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović izjavio je pred početak sednice da će Glavni odbor stranke doneti odluku o tome kakav će stav stranka zauzeti prema predloženom  dogovoru iz Brisela.

"Nakon toga očekujem sednicu vlade, a da li će ona biti održana danas ili sutra zavisi od toga kako bude odlučio permijer Ivica Dačić", rekao je Stefanović.

Stefanović, koji je i predsednik Narodne skupštine, rekao je da će posle toga organizovati konsultacije sa šefovima poslaničkih klubova kako bi se dogovorila dinamika kada će to što bude odlučila Vlada doći na dnevni red.

Prema njegovim rečima, biće odlučeno i kada bi se pregovarači mogli naći pred poslanicima da objasne, u skladu sa rezolucijom koju je parlament doneo, tok pregovora i šta je to što je Vlada prihvatila ili odbila.

Potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je juče u Kruševcu da je Srbija sporazumom u Briselu obezbedila bolju budućnost i dobila šansu da nastavi reforme i da obezbedi više posla za svoje građane.

"Sačuvali smo budućnost za našu decu i ne samo evropsku već svaku vrstu budućnost. Sačuvali smo šansu za modernu Srbiju, za Srbiju koja će biti normalna zemlja priznata u svetu i u kojoj će biti više posla nego danas", rekao je Vučić. 

Vučić je ponovio da nisu tačne tvrdnje pojedinih predstavnika opozicije da je sporazumom iz Brisela Srbija priznala nezavisnost Kosova.

"Lažu oni koji govore da je Kosovu priznata nezavisnot. Oni vode istu politiku laži, kao i Hašim Tači i ni u čemu se od njega ne razlikuju", rekao je Vučić, koji je i predsednik SNS-a, najače vladajuće stranke.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Završena sednica Glavnog odbora SNS-a

Izvor: RTS, 21.Apr.2013

Glavni odbor Srpske napredne stranke razmatrao predlog sporazuma koji je delegacija Beograda parafirala u Briselu. Na dnevnom redu i aktuelna politička situacija u Vojvodini...16.00 - Završena sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke. ..12.54 - Prema rečima članova Odbora koji povremeno izlaze na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.