Читај ми!

Glavni odbor SNS podržao predlog sporazuma

Ministri iz Srpske napredne stranke podržaće predlog sporazuma sa Prištinom, koji je delegacija Beograda parafirala u Briselu, odlučeno je na sednici Glavnog odbora SNS-a.

16.44 - SNS će podržati predlog sporazuma, izjavio Aleksandar Vučić 

16.00 - Završena sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Očekuje se da se Aleksandar Vučić obrati novinarima.

12.54 - Prema rečima članova Odbora koji povremeno izlaze na pauzu, još se razmatra prva tačka dnevnog reda - predlog sporazuma sa Prištinom.

10.10 - Počela sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Sednica je zatvorena za javnost, javlja reporter RTS-a.  

Srpska napredna stranka odlučila je na sednici Glavnog odbora da njeni članovi u Vladi Srbije podrže predlog sporazuma iz Brisela, rekao je lider stranke Aleksandar Vučić. Na današnjoj sednici, iako je bilo najavljeno, nije bilo reči o Vojvodini, a sednica o tom pitanju biće održana sledeće nedelje, rekao je Vučić.

Sednici, koja je zatvorena za javnost, prisustvovali su i šef Kancelarije Vlade Srbije za KiM Aleksandar Vulin.

Potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović izjavio je pred početak sednice da će Glavni odbor stranke doneti odluku o tome kakav će stav stranka zauzeti prema predloženom  dogovoru iz Brisela.

"Nakon toga očekujem sednicu vlade, a da li će ona biti održana danas ili sutra zavisi od toga kako bude odlučio permijer Ivica Dačić", rekao je Stefanović.

Stefanović, koji je i predsednik Narodne skupštine, rekao je da će posle toga organizovati konsultacije sa šefovima poslaničkih klubova kako bi se dogovorila dinamika kada će to što bude odlučila Vlada doći na dnevni red.

Prema njegovim rečima, biće odlučeno i kada bi se pregovarači mogli naći pred poslanicima da objasne, u skladu sa rezolucijom koju je parlament doneo, tok pregovora i šta je to što je Vlada prihvatila ili odbila.

Potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je juče u Kruševcu da je Srbija sporazumom u Briselu obezbedila bolju budućnost i dobila šansu da nastavi reforme i da obezbedi više posla za svoje građane.

"Sačuvali smo budućnost za našu decu i ne samo evropsku već svaku vrstu budućnost. Sačuvali smo šansu za modernu Srbiju, za Srbiju koja će biti normalna zemlja priznata u svetu i u kojoj će biti više posla nego danas", rekao je Vučić. 

Vučić je ponovio da nisu tačne tvrdnje pojedinih predstavnika opozicije da je sporazumom iz Brisela Srbija priznala nezavisnost Kosova.

"Lažu oni koji govore da je Kosovu priznata nezavisnot. Oni vode istu politiku laži, kao i Hašim Tači i ni u čemu se od njega ne razlikuju", rekao je Vučić, koji je i predsednik SNS-a, najače vladajuće stranke.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 10. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије