Izvor: N1 televizija, 08.Avg.2018, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Georgiev: Čovek s obeležjem SNS "čuvao" objekat na Kopaoniku

Jučerašnje rušenje nelegalnog objekat na Pančićevom vrhu otkazano je jer, kako tvrde u Ministarstvu građevinarstva, policija nije pružila asistenciju. U MUP-u kažu da Ministarstvo građevinarstva nije dostavilo dokaz da je rušenje već pokušano i da su u tome onemogućeni.

Izvor: N1

Na pitanje Insajdera da li to znači da je napravljen propust u proceduri, resorna ministarka Zorana Mihajlović kaže da je Ministarstvo do sada svako rušenje nelegalnih objekata >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sprovelo uz asistenciju policije, te da se ni rušenje na Pančićevom vrhu neće sprovesti bez pomoći policije.

U vreme zakazano za rušenje nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu nije bilo građevinskih inspektora, policije - nikoga ko predstavlja državu. Bili su tu novinari Birna i Insajdera koji mesecima izveštavaju kako se ta trospratna građevina, od hiljadu kvadrata bez i jednog dokumenta gradi na vrhu Srbije, ali i tridesetak muškaraca, koji su tu, poput straže sedeli i kružili.

Novinar Slobodan Georgiev kaže da je problem nastao čim su pokušali da ih snime.

"Pojavio se neki čovek koji je imao 40 godina, bio je obučen skroz u crno, nosio je kačket na kom je pisalo Srpska napredna stranka, on nam je rekao da je tu zabranjeno da treba da budemo pametni i ne snimamo. Mi smo pitali - zašto? On je rekao - to je vojni objekat, nemam šta više da vam objašnjavam i okrenuo se i pridružio se toj grupi ljudi na terasi, neki od mladića imali su one majice sa onim vukom koji nosi beretku i nosili su kapuljače", rekao je Georgiev.

Ministarstvo građevinarstva 25. jula donelo je odluku da divlja gradnja u Nacionalnom parku Kopaonik bude srušena 7. avgusta. Međutim, rušenje je u poslednjem momentu otkazano, jer im, kako kažu, policija nije pružila asistenciju.

"Ministarstvo građevinarstva neće izaći samo da ruši ni jedan objekat, bez potrebne pomoći i podrške policije, jer to nikada do sada nismo radili i na taj način ja ne želim da ugrozim ni ljude ni opremu", rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

Na pitanje kada će zakazati novo rušenje, kaže: "Videćemo u periodu ispred nas kako će to da izgleda".

U policiji, pak, tvrde da je izostanak asistencije opravdan.

Zahtev za pružanje asistencije, prema navodima MUP-a, policijska stanica u Brusu dobila je 27. jula 2018. godine. Tvrde da su o nedostacima zahteva, tačnije tome da nije dostavljen dokaz o pokušaju izvršenja bez policijske pomoći, obavestili Ministarstvo tri dana kasnije. Ono, međutim, prema navodima Ministarstva unutrašnjih poslova, do 7. avgusta nije dopunilo traženu dokumentaciju.

Izgradnja "divljeg" objekta na Pančićevom vrhu počela je prošlog proleća. Investitor je imao dozvolu za gradnju montažnog kafea površine 250 kvadrata, a podigao je, četiri puta veći trospratni betonski objekat u kome je prošle zime radio i restoran.

Kako je otkrio Insajder u emisiji "Vrh bezakonja", nelegalna gradnja na Pančićevom vrhu u Nacionalnom parku Kopaonik, odvijala se naočigled nadležnih institucija, pa čak i uz pomoć nekih od njih.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.