Gašić: Spas Srbije u većoj privrednoj aktivnosti

Izvor: Prva.rs, 06.Jan.2015, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Spas Srbije u većoj privrednoj aktivnosti

U obraćanju brojnim clanovima stranke i gostima Gašić je najavio da će Vlada Srbija obezbediti više stranih investicija, ali i da je spas za Srbiju da se ne praznuje do polovine januara.

"Rešavaćemo najvažnija pitanja, poput Železare, petrohemijskog kompleksa, FAP-a, Prve Petoletke i svih drugih državnih firmi. Srbiju možemo da spasimo samo ako svi budemo više radili, ako ne praznujemo do 15. januara svake godine i moramo da počnemo da se takmičimo u tome ko će više da >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << radi i ko će bolje rezultate da donese", poručio je Gašić.

Potpredsednik SNS-a rekao je da smo svi u zemlji imali priliku da od prošlog Božića do današnjeg Badnjeg dana vidimo koliko se Srbija promenila i koliko je ova vlada, predvođena premijerom Aleksandrom Vučićem, dokazala građanima da uvek može i više i bolje.
"I koliko može neka vlada da se odgovorno ponaša prema budućnosti Srbije", istakao je Gašić.

SNS je u ovom periodu pokazala koliko se razlikuje od prethodnika i za razliku od njih, itekako vodi računa o finansijama, o samoj državi, državnoj kasi i pokazala da domaćinskim odnosom prema svojoj voljenoj zemlji možemo da bitno promenimo stanje u zemlji, naglasio je Gašić.
"Građani vide sa koliko brige razmišljamo kako će izgledati javne finansije, a da pritom ne vodimo računa o ličnoj popularnosti već isključivo o tome, da naša deca sutra mogu da žive u jednoj modernoj, lepoj, organizovanoj i bogatoj Srbiji", smatra potpredsednik SNS-a.

Gašić je naglasio da prvi put, za proteklih 15 godina, jedna Vlada Srbije može da se pohvali sa povećanjem broja radnika i to u privatnom sektoru i po prvi put može da se pohvali sa značajnim smanjenjem nezaposlenosti u zemlji sa 26,6 odsto, na 17,5 odsto, koliko iznosi na današnji dan.

Gašić, koji je i ministar odbrane, je svim prisutnim clanovima SNS-a i gostima poželeo dobro zdravlje, puno porodične sreće i da svi u 2015. budemo vredniji i marljiviji i odgovorniji prema svom poslu i državi, čestitajući Badnji dan tradicionalnim pozdravom "Mir božji, Hristos se rodi".

Osveštanju Badnjaka prisustvovao je i premijer Vučić, koji je došao među poslednjima zbog sednice Vlade Srbije, a bili su i potpredsednik SNS i Vlade Srbije Zorana Mihajlović, predsednik Narodne skupštine Maja Gojković.

Među brojnim gostima bili su i ministri unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, pravde Nikola Selaković, privrede Željko Sertić, za evropske integracije Jadranka Joksimović, omladine i sporta Vanja Udovičići ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Badnjak je osveštao jerej Luka Jerić.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.