GRADONAČELNIK VUČEVIĆ ZADOVOLJAN REZULTATIMA IZBORA U VOJVODINI: SNS odneo ubedljivu pobedu od 93,6 odsto

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2021, 14:25

GRADONAČELNIK VUČEVIĆ ZADOVOLJAN REZULTATIMA IZBORA U VOJVODINI: SNS odneo ubedljivu pobedu od 93,6 odsto

Birani su saveti za 89 mesnih zajednica, a Srpska napredna stranka je pobedila u 83

Zadovoljni smo izbornim rezultatima u Vojvodini i Novom Sadu gde smo dobili više glasova u odnosu na izbore 2017. godine, rekao je danas na pres konferencijei predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu i potpredsednik partije Miloš Vučević.

- Čestitam svima koji su učestvovali, mislim da je to bila otvorena borba koja doprinosi demokratizaciji našeg drustva. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Čuli su se različiti predlozi, ideje i programi, građani su imali koga da biraju. Jedino nismo zadovoljni time što nismo pobedili u tri od pet mesnih zajednica na Limanu - rekao je Vučević.

Izbori za mesne zajednice održani su u osam gradova i opština u Vojvodini i to u Novom Sadu, Somboru, Bačkoj Topoli, Bečeju, Žitištu, Kuli, Inđiji i Irigu. Birani su saveti za 89 mesnih zajednica a, kako je Vučević naveo, Srpska napredna stranka je pobedila u 83 mesne zajednice u Vojvodini, odnosno 93,6 odsto.

- Od 809 članova saveta mesnih zajednica koji su birani, SNS je osvojio 750 mesta, odnosno 92,81 odsto. Savez vojvođanskih Mađara je osvojio 34 mesta i nestranački kandidati 25 mesta. U Novom Sadu su održani izbori u 42 mesne zajednice, glasalo je 45.238 građana odnosno 14,23 odsto od ukupnog biračkog tela. SNS je pobedio u 39 mesnih zajednica. U tri mesne zajednice su pobedili nezavisni kandidati - naveo je on.

Od ukupno 436 članova saveta mesnih zajednica u Novom Sadu, kandidati SNS-a, kako je dodao, osvojili su 411 mesta.

- Posebno smo zadovoljni što smo dobili 10.000 više glasova nego 2017. godine. To je dobar skok i na tome definišamo optimizam za rad u budućem periodu - poručio je Vučević.

Dodao je i da su nezavisni kandidati osvojili 25 mesta od 436 u Novom Sadu, teda su pobedili u MZ Liman 1, MZ Liman 3 i MZ Ivo Andrić.

- To nisu kandidati ni Ðilasa ni Vuka Jeremića ni nikakvih opozicionih partija, ovo su kandidati koji su sebe predstavili kao nezavisne i kao komšije. Mi smo razumeli poruku birača da su se opredelili za nestranačke ličnosti, za taj koncept da u mesnim zajednicama budu nestranačke ličnosti i iz toga ćemo izvući pouke i raditi na tome da naša stranačka organizacija bude što bolje pripremljena pred predstojeće izbore - naveo je Vučević.

Na pitanje novinara da li Srpska napredna stranka stoji iza pamfleta koji su se pred izbore pojavili u Novom Sadu, a na kojima su nezavisni kandidati predstavljeni kao da su članovi opozicionih partija, Vučević je rekao da SNS ne stoji iza tih flajera i da nema veze sa bilo kakvim zaštrašivanjem.

- Da je bilo zastrašivanja ne bi bili ovakvi izborni rezultati. Ja sam pokazao da smo mi politički veoma odgovorni i razumni i da nismo radili ništa što može da narušava izbornu volju građana. Ne znam ko je radio taj letak zaista, ali čuli ste u mojoj izjavi da sam rekao da su to nezavisni kandidati i da nisu nikakvi kandidati Ðilasa i Jeremića iako su svi oni danima bili u Novom Sadu - rekao je Vučević i dodao da je bilo zastrašivanja aktivista SNS-a, vređanja i napada na njih.

Dodao je i da je Grad Novi Sad, u kojem je SNS nosilac vlasti, spreman da sarađuje sa svim mesnim zajednicama bez obzira na to ko je u njima pobedio.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.