Izvor: Radio 021, 03.Nov.2019, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Funkcioneru SNS-a milion i po evra subvencija za gradnju hotela

Akcionarsko društvo Planinka, koje proizvodi Prolom vodu i poseduje više banja u Srbiji, dobiće 1,6 miliona evra iz državnog budžeta za izgradnju hotela "Bela jela" u Lukovskoj banji, prenela je Nova ekomomija.

Na čelu tog preduzeća je Radovan Raičević čelnik Srpske napredne stranke (SNS) u Kuršumliji i nekadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poslanik SNS u Skupštini Srbije.

Kako se navodi u ugovoru u koji je Nova ekonomija imala uvid, Planinki su odobrena sredstva za izgradnju hotela u cilju proširenja kapaciteta Lukovske banje, u okviru kapaciteta Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Prolom banja".

Navodi se da će subvencija biti isplaćena u dve tranše i to 2020. godine oko milion evra, a 2021. 640.000 evra. Sprovođenjem te investicije treba da bude zaposleno najmanje 70 novih radnika na neodređeno vreme do 2020. godine, a Planinika se ugovorom obavezala da sprovede investiciju do kraja 2020. u iznosu ne manjem od 8,1 milion evra.

Planinka je preduzeće koje proizvodi Prolom vodu, upravlja Prolom i Lukovskom banjom i parkom prirode Đavolja varoš, a u avgustu je objavljeno da je kupila i Kuršumlijsku banju.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.