Finiš izborne trke u Zemunu

Izvor: RTS, 25.Maj.2013, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finiš izborne trke u Zemunu

Kampanja uoči lokalnih izbora u Zemunu u punom jeku. Predsednik SNS-a Alksandar Vučić obišao naselja zemunske opštine Ugrinovce i Altinu, koalicija DSS-Dveri, Busije, dok je LDP održao sednicu gradskog odbora u Zemunu. Izbori za lokalni parlament u Zemunu zakazani su za 2. jun.

U susret lokalnim izborima u Zemunu, prvog dana vikenda, stranačke aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u punom kapacitetu. Alksandar Vučić u svojstvu predsednika Srpske napredne stranke obišao je naselja zemunske opštine Ugrinovce i Altinu, članovi koalicije DSS-Dveri, Busije, dok je LDP održao sednicu gradskog odbora u Zemunu. Izbori za lokalni parlament u Zemunu zakazani su za 2. jun.

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić očekuje ubedljivu pobedu na izborima u Zemunu. Prilikom posete Ugrinovicma govorio je i o borbi protiv korupcije, kaže da istraga o "Galenici" ide svojim tokom, kao i sve što se tiče spornih privatizacija.

"Mogu neki da maštaju, mogu neki da žele, neki da nešto po medijima izmišljaju , ali problema nema, sve će biti istraženo", poručio je Vučić okupljenima.

Kako je istakao Vučić, kad je otpočet slučaj "Agrobanke", govorilo se da nikad neće moći da se "krene na Miroslava Miškovića". "Kada je počelo da se radi na tom slučaju, rekli su da zbog problema u koaliciji neće biti rešavanja "Galenike". Sad je na red došla 'Galenika' i ne znam šta je više bilo kome problem", dodao je Vučić.

Iz Demokratske stranke poručuju da Zemun zaslužuje promene, nove ljude i bolju saradnju sa gradom Beogradom.

"Demokratska stranka se zalaže da kroz socijalne, jasno precizirane programe, pomogne svim ugroženim građanima kojih ima mnogo u Zemunu", rekao je funkcioner DS-a Borko Stefanović.

Prema njegovim rečima, Zemun je potrebno podeliti na dve opštine Zemun i Batajnicu, jer će na taj način građani lakše ostvarivati svoja prava

Koalicija "Demokratska stranka Srbije - Dveri - Vojislav Koštunica" obišla je naselje Busije, pretežno naseljeno Srbima prognanim iz Hrvatske. Sanda Rašković Ivić istakla je da je DSS "stranka koja je uvek podržavala svoj narod".

"Zato sam ja u toj stranci jer je to stranka koja ima otvoreno srce prema svim Srbima ma odakle došli i uvek je bila uz svoj narod i uvek je podržavala moje zemljake", rekla je poslanik DSS-a u republičkom parlamentu Sanda Rašković Ivić.

Na sednici skupštine gradskog odbora Liberalno-demokratske partije Lider te stranke Čedomir Jovanović rekao je da predstojeći izbori u Zemunu treba da budu iskra akcije koja će pokrenuti Srbiju. Za menadžera tog odbora izabran je Mladen Bašić.

"Deo podrške moramo potražiti i u onima koji su u međuvremenu izgubili razumevanje za nas, onima koji su u novoj vladi prepoznali đinđićevski karakter i rekli ovi rade bolje i više od onih od kojih smo očekivali da taj posao završe. Sada je jasno da su bili naivni oni, a ne mi činjenica da je to tako ne treba da nas pookreće na bilo kakav trijumfalizam", napomenuo je Jovanović.

Lokalni parlament u Zemunu ima 57 odbornika. Na izborima održanim pre četiri godine , vlast u opštini formirali su odbornici SNS, koalicija okupljena oko SPS-a i DSS.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.