Filipovski: Susret Nikolića i Koštunice do kraja nedelje

Izvor: Blic, 05.Apr.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipovski: Susret Nikolića i Koštunice do kraja nedelje

Susret Tomislava Nikolića i Vojislava Koštunice, lidera Demokratske stranke Srbije i Srpske napredne stranke, biće održan do kraja nedelje, najavila je danas Dubravka Filipovski, potpredsednica Nove Srbije.

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je da je dobro što SNS i DSS razgovaraju na nivou predsednika stranaka i da očekuje da će lideri te dve stranke sresti do >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kraja nedelje.

Filipovski je na konferenciji za novinare i podsetila da je stav NS od početka bio da se koaliciji oko SNS pridruži i DSS. Ona je ocenila da je to logičan sled događaja i da bi bilo dobro pojačati koaliciju sa DSS.

Odgovarajući na pitanja u vezi eventualnog učešća DSS na mitingu koji organizuju naprednjaci sa partnerima 16. aprila u Beogradu, Flipovski je kazala da će to biti jasno posle susreta Nikolića i Koštunice.

Filipovski je ponovila da se NS zalaže da se vanredni parlamentarni izbori održe do kraja godine.

"Tražimo da datum održavanja izbora bude određen sada, a da vanredni paralmentrani izbori budu održani posle odluke Evropske komisije o dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU - dakle do kraja ove godine" rekla je ona.

Potpredsednica NS je dodala da stavovi EU "da Srbija krši standarde Unije promenom izbornog zakona govore o nespremnosti vlade Srbije da odgovori na zahteve koje EU stavlja na dnevni red kako bi Srbija što pre dobila status kandidata".
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.