Filipović kandidat za predsednika opštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2016, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipović kandidat za predsednika opštine

Predsednik opštine Inđija Petar Filipović najavio je danas da će se ponovo kandidovati za tu funkciju.

Filipović je za Inđija info kazao da će ponovo zatražiti poverenje građana Inđije jer oni koji žive u Inđiji najbolje znaju šta su njihovi problemi, sposobni su sami da odlučuju i upravljaju opštinom i ne treba to u njihovo ime da čine pojedinci iz susedne opštine.

"Ne želim da dozvolim da o sudbini stanovnika opštine Inđija odlučuju ljudi iz Stare >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pazove, kao što se pokušava preko funkcionera Srpske napredne stranke čitave godine. Komšijama ne odgovara jaka i uspešna Inđija i zato i dalje traju pokušaji našeg diskreditovanja. Sa druge strane, neće budući predsednik opštine u Inđiji biti Aleksandar Vučić, Bojan Pajtić, Boris Tadić ili Nenad Čanak, niti bilo ko od stranačkih vođa u Beogradu ili Novom Sadu", rekao je Filipović.

On je naveo i da problemi u Inđiji stranačke lidere ne zanimaju, iako će se većina lokalnih političara na narednim izborima, kako je kazao, sakrivati iza njihovih imena kako bi postigli što bolji izborni rezultat.

"Građani treba da znaju da će budući predsednik opštine, kao i do sada, biti neko ko živi u našoj opštini, a ne oni. Zato ću se na narednim lokalnim izborima kandidovati svojim ličnim imenom i prezimenom zajedno sa timom svojih saradnika, a građani neka na osnovu naših imena procene kome će dati podršku", dodao je predsednik opštine Inđija.

On je istakao i da Inđija nije Njujork već relativno malo mesto gde se svi poznaju i gde svi dobro znaju ko je kakav u svom životu i radu.

"Imamo znanje, imamo spremne planove i programe za naredni period koje ću građanima predstaviti u narednih mesec dana. Imamo ideje i energiju i zato ću na narednim izborima ponovo zatražiti poverenje svojih sugrađana da i u naredne četiri godine budem u njihovoj službi", poručio je Filipović.

Prema njegovim rečima, većina političara i onih koji pretenduju da se bave politikom u želji da budu nosioci vlasti u republici, pokrajini ili na lokalnom nivou sete se građana samo uoči izbora.

"Tako je trenutno i kod nas u Inđiji. Odjednom imate situaciju da predstavnici pojedinih stranaka, a tu pre svega mislim na Srpsku naprednu stranku koja u tome prednjači, obilaze domaćinstva, prave spiskove glasača, ispituju ljude za koga će glasati, dele deci paketiće sa Deda Mrazom i slično. Pod izgovorom navodne brige za zdravlje građana naprasno se organizuje merenje pritiska i količine šećera u krvi, kao i predavanja o bolestima, ali ne u za to zakonski ovlašćenim institucijama, već u stranačkim prostorijama, obećavaju se zaposlenja i dele funkcije", kazao je Filipović.

On je dodao da, međutim, niko nije pomogao kada je Inđija pre dve godine skoro dva meseca bila bez pijaće vode.

"Nigde ih nije bilo da pomognu bilo kog drugog dana kada kada rešavamo njihove probleme. To je svakodnevica za mene i moje saradnike, a ne predizborna aktivnost", kazao je Filipović.

On je naveo i da očekuje da će u Inđiju doći i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić i većina ministara i stranačkih vođa, koje u Inđiji "nismo imali prilike da vidimo još od poslednjih lokalnih izbora 2012. godine".

"Siguran sam da će oni iskazati ogromnu brigu za život stanovnika naše opštine, uz gomilu obećanja da će sve probleme razrešiti samo da njihova stranka dođe na vlast u Inđiji. Onda će otići i nećemo ih više videti do 2020. godine", ocenio je Filipović. toliko davno", kazao je Tintor podvukavši da ne očekuje skoro "izumiranje" fiksne telefonije.

U ovu uslugu, međutim, prvi čovek Pošte Srbije Milan Krkobabić ipak veruje, pa je u ovoj godini najavio "povratak" fiksne telefonije, odnosno paket integrisanih servisa - televizija, internet i fiksna telefonija, po, kako je kazao, najpovoljnijim cenama za građane.

Pošta bi tada bila još jedna kompanija koja nudi fiksnu telefoniju. Zanimljivo je da je usluga prenosivosti broja u fiksnoj telefoniji dostupna od 1. aprila 2014, a do kraja iste godine preneto je, prema podacima RATEL-a, 41.513 brojeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.