Faktor plus: SNS na 55,6 odsto

Izvor: B92, 31.Jan.2022, 00:04

Faktor plus: SNS na 55,6 odsto

Da se izbori održavaju danas, Srpska napredna stranka osvojila bi 55,6 odsto glasova, a cenzus bi prošlo još pet ili šest izbornih lista.

To pokazuje poslednje redovno mesečno istraživanje agencije Faktor plus.

U januarskom istraživanju procenti su se neznatno promenili u odnosu na decembarsko, što je, prema rečima izvršnog direktora agencije Faktor plus Vladimira Pejića, normalno i očekivano dva meseca pre izbora, prenosi ''Blic''.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Nakon naprednjaka sledi koalicija Stranka slobode i pravde - Narodna stranka - Demokratska stranka - Pokret slobodnih građana, koja bi osvojila 13,3 odsto glasova, a onda i Socijalistička partija Srbije sa 9,2 odsto.

"Zeleni" su na 7,5 odsto, koalicija NADA na 4 odsto, a malo iznenađenje predstavlja lista "Srpska stranka Zavetnici" koja bi po ovom istraživanju prešla cenzus sa 3,6 odsto.

"Polako se pravi konačna slika, ima manjih pomeranja, zauzimaju se pozicije. SNS ima težak zadatak da brani 55,6 odsto i na to će koncentrisati sve snage. Videćemo i ko će još ići s njima u koaliciji", navodi Pejić i ocenjuje je logična odluka da naprednjaci i socijalisti ne idu na izbore na zajedničkoj listi.

Ovo istraživanje je rađeno od 22. do 27. januara na teritoriji Srbije bez Kosova i Metohije.

Obuhvatilo je 1.100 ispitanika, a rađeno je telefonski.

Kada je reč o izlaznosti građana na aprilske izbore, i taj procenat je skočio, što je prema Pejićevim rečima, uobičajeno i očekivano u ovom periodu pre kampanje.

"Tačno 51 procenat građana se izjasnio da će izaći na izbore, 33 odsto da neće, dok 16 procenata ne zna, odnosno nema stav", kaže Pejić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.