EKSPOZE MANDATARA IGORA MIROVIĆA U SKUPŠTINI APV: Nastavićemo kontinuitet razvoja Vojvodine

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2020, 14:38

EKSPOZE MANDATARA IGORA MIROVIĆA U SKUPŠTINI APV: Nastavićemo kontinuitet razvoja Vojvodine

Pokrajinsku vladu i u naredne četiri godine predvodiće Igor Mirović, a činiće je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS), u kojoj su SDPS, SVM, DSHV, PS, ali i SPS-JS.

Mandatar Igor Mirović je u obraćanju pokrajinskim poslanicima poručio da će nastaviti kontinuitet rada započet u prethodnom mandatu, tokom kojeg je, kako je rekao, pokrajinska vlast bila važna karika u ukupnom političkom, ekonomskom, društvenom životu.

- Princip >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << okupljanja oko projekata nastaviće da bude princip, čak i da nemamo ukupnu većinu na svim nivoima vlasti, mi nemamo drugog načina, nego da se okupljaljamo oko projekata, jer građani to očekuju od nas - poručio je Mirović.

Najavio je da će biti nastavljeni svi najveći kapitalni infratsrukturni projekti u Vojvodine, te najavio da će u narednih deset dana biti gotov ugovor za izgradnju Kliničkog centra Vojvodine.

Zajedništvo će, poručio je Mirović, ostati jedan od najvažnijih ciljeva pokrajinske vlade, koje je, kaže, pogotovo u vreme epidemije posebno važno.

- Nastavićemo da podsticajima iz budžeta pomažemo sve grane privrede - rekao je Mirović, naglašavajući da će obezbediti stabilninost javnih finansija i da će privredni razvoj ostati prioritet.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor obrazlažući predlog za imenovanje Igora Mirovića za mandatara za sastav nove Pokrajinske vlade, rekao je da je to predlog kontinuiteta, koji je značajan "da se ne gubi previše vremena i za nastavak rada sistema koji je na izborima dobio veliku podršku građana".

- Mirović ima veliko političko iskustvo, i veliko iskustvo u privredi - istakao je Pastor, dodavši da je Mirović dosledan, i zaslužan i opravdano ga predlaže za predsednika Pokrajinske vlade u narednom periodu.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.