Džunić bez optužnice duže od pola godine od hapšenja

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jan.2018, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džunić bez optužnice duže od pola godine od hapšenja

Ni 7 meseci od kako je bio uhapšen zbog sumnje da je, dok je bio predsednik Opštine Palilula, iz ove Opštine proneverio oko 3 miliona dinara, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, protiv gradskog odbornika Srpske napredne stranke Bobana Džunića nije podignuta optužnica.

Nakon 30 dana pritvora, posle hapšenja u policijskoj operaciji “Signal”, Džunić se vratio u odborničku klupu Skupštine grada, a redovno učestvuje i u stranačkim aktivnostima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Ipak, kako kaže portparol Višeg javnog tužilaštva Vladimir Stanojević, optužnica nije podignuta jer je istraga još u toku.

Istraga je i dalje u toku, tako da zasad nema optužnice - rekao je Stanojević.

Podsetimo, juna 2017. godine, u velikoj policijskoj operaciji “Signal”, između ostalih, uhapšen je i donedavni direktor Elektrodistribucije i bivši predsednik Opštine Palilula Džunić.

Njemu se stavlja na teret da je u vreme dok je bio predsednik Opštine Palilula proneverio oko 3 miliona dinara iz projekta Evropske unije "Living green". Nakon hapšenja, Džuniću je bio određen pritvor od 30 dana, međutim, zbog bola u grudima, on je bio prebačen u niški Klinički centar, gde je proveo jedan dan. Pritvor je ukinut nakon 30 dana, kada su, kako su tada rekli u Višem sudu, saslušani svi svedoci za koje je bilo procenjeno da bi Džunić mogao da utiče na njih.

Inače, novinarima Južnih vesti su i novembra u Tužilaštvu rekli da rade na ovom slučaju, a za Džunića postoje 2 puta - ili će tužilaštvo podignuti optužnicu, koju bi Sud trebalo da potvrdi, ili će krivičnu prijavu odbaciti, nakon čeka bi ovaj funkcioner SNS bio oslobođen.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.