Dužnost Vučića da bude u Briselu

Izvor: B92, 28.Mar.2013, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dužnost Vučića da bude u Briselu"

Beograd -- Poslanik LDP Bojan Đurić smatra da je dužnost prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da preuzme odgovornost u pregovaračkom procesu.

Đurić kaže da Vučić treba da preuzme odgovornost kako bi se u budućnosti izbegla situacija da, nakon eventualnog sporazuma ili propasti razgovora Beograda i Prištine, SNS "pokuša da odgovornost za to transferiše na nekog drugog i time ostvari nezaslužene benefite".

On je rekao da je bitno da Vučić 2. aprila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prisustvuje nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

"Naravno da je bitno (da Vučić u utorak bude u Briselu). Ne treba od toga praviti nikakvu famu kako se pokušava u ovom trenutku. Dužnost je prvog potpredsednika vlade, čoveka koji tvrdi da je najvažniji, najmoćniji političar u Srbiji da preuzme odgovornost u ovom procesu", rekao je Đurić za Radio televiziju Vojvodine.

Đurić je ponovio da su pregovori u Briselu suviše važno pitanje da bi predsednik najveće partije vladajuće većine ostao van njih.

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić odlučiće, nakon konsultacija sa Ivicom Dačićem i Tomislavom Nikolićem, da li će prisustvovati dijalogu u Briselu 2. aprila.

Inače, premijer Dačić je danas, na sednici Skupštine Srbije na kojoj ministri odgovaraju na pitanja poslanika, rekao da će se državni vrh sutra sastati i razgovarati o predstojećoj rundi dijaloga.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.