Dragišić: Tužilaštvo da da odgovor o prisluškivanju predsednika Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2021, 19:40

Dragišić: Tužilaštvo da da odgovor o prisluškivanju predsednika Srbije

“Ako su neki ljudi, teorijski, iz vrha Srpske napredne stranke (SNS) pokušali da uklone predsednika Srbije ili da prigrabe više vlasti nego što im pripada onda je jasno da je u pitanju pokušaj državnog udara, a o čemu se radi, jedini pravi odgovor može da da Tužilaštvo za organizovani kriminal kada se podigne optužnica,“ izjavio je za RTV Zoran Dragišić, profesor Fakulteta bezbednosti i narodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslanik u Skupštini Srbije.

Da li je u pitanju sukob kriminalnih grupa ili sukob unutar SNS on je rekao da se ne bi bavio nagađanjima i da je za građane Srbije najvažnija pravosudna istina.

“Nadam se da će svi koji su umešani u prisluškivanje predsednika Srbije biti procesuirani“, rekao je Dragišić.

Dragišić je istakao da je najbitnije da je prisluškivanje otkriveno i da je to što se opisuje u medijima nebitno.

"Bitno je šta će ustanoviti istraga koja se sprovodi po zakonu i ono šta će tužilac podneti kao optužnicu i sud kako će suditi", rekao je.

"Protiv sam toga da se daju paušalne ocene, u pitanju je ozbiljan udar na nacionalnu bezbednost. Jako je važno pustiti na miru BIA, tužilaštvo i sudstvo da radi svoj posao", rekao je on.

Na pitanje da li postoji veza između kriminalne grupe Veljka Belivuka i prisluškivanja predsednika, Dragišić je rekao da to još uvek ne znamo.

"Prišao bih sa mnogo više opreza celoj situaciji, da li je hobotnica kriminalna koja je čitav region okružila, da li je samo krak Belivukova grupa, ne znamo, to je ono čime će se država i zemlje regiona baviti", rekao je on.

"Kokainski rat besni u Crnoj Gori, da bi kokain došao na naše prostore mora imati uvezanu globalnu mrežu, to su poslovi više stotina milijardi dolara. Treba imati u vidu da je cilj razbijanje i država i svođenje država na nivo da kriminalne bande mogu da ih kontrolišu", rekao je on.

Bojan Elek, iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku istakao je da treba sačekati da pravosudne institucije utvrde o čemu se radi i da je situacija problematična jer “ne čujemo institucije već nosioce političkih funkcija“.

"Nosioci političkih funkcija su uzeli prvu reč, to je pogrešno. Politizacija rada sektora bezbednosti i pravosuđa je ključni problem. Izuzetno problematično je da se implicira", napomenuo je Elek.

On je istakao da apsolutno nije u interesu javnosti da bude upoznata sa detaljima istrage protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka.

"To nije trebalo raditi, to nije dokaz, to je fotografija koja može samo da uznemiri, neophodno je da se ustanovi ko je politička veza u slučajevima", rekao je Elek.

Emisiju RTV u kojoj su govorili Zoran Dragišić i Bojan Elek možete da pogledate ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sukob u SNS-u došao do tužilaštva

Izvor: Danas, 09.Mar.2021, 14:01

Priča o nelegalnom prisluškivanju predsednika Srbije odmakla je dalje od većine drugih afera koje su prethodnih godina plasirali predstavnici vlasti. Za razliku od niza državnih udara, prevrata i priprema atentata koji se nisu udaljili od naslovnih strana i jutarnjih programa, afera "prisluškivanje"...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.