Dragan Đilas bio loš i bahat gradonačelnik Marjanović: Posle njega dug u gradskoj kasi od 1,2 milijarde evra

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2020, 20:42

"Dragan Đilas bio loš i bahat gradonačelnik" Marjanović: Posle njega dug u gradskoj kasi od 1,2 milijarde evra

Danas u vreme Srpske napredne stranke budžet grada Beograda je veći od milijardu evra.

Zamenik šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke Radoslav Marjanović izjavio je danas da je posle Dragana Đilasa i svih njegovih saradnika Beograđanima ostao dug od 1,2 milijarde evra i gradska javna preduzeća koja su poslovala sa ogromnim gubicima.

- Koliko je Dragan Đilas bio loš i bahat >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gradonačelnik najbolje govori i činjenica da je u vreme njegove vladavine roditeljima duplo skuplje naplaćivan vrtić, zbog čega je Grad Beograd za vreme vlasti Srpske napredne stranke morao da vrati i vratio je roditeljima 3,5 milijardi dinara, što je vrednost 15 vrtića koji su mogli da se izgrade za taj novac - ukazao je Marjanović u saopštenju.

On tvrdi da je Đilas svojom politikom koju je sprovodio u Beogradu oteo 15 vrtića najmlađim Beograđanima, istovremeno nanoseći štetu kućnom budžetu njihovih roditelja.

- I sada bi takvi poput Đilasa i njegovih saradnika iz propalog Saveza za Srbiju da dele lekcije Srpskoj naprednoj stranci o budžetu grada Beograda - ističe Marjanović.

On dodaje da je u vreme vlasti Dragana Đilasa budžet Grada Beograda bio 565 miliona evra sa dugom od 1,2 milijarde evra, a danas u vreme Srpske napredne stranke budžet grada Beograda je veći od milijardu evra.

- Dakle, sledeći elementarnu logiku kada imate veći budžet više i trošite novca, a upravo potrošnja na robe i usluge o kojoj govore iz Đilasovog Saveza, je kupovina mehanizacije za gradska javna preduzeća koju smo u vreme našeg mandata uspeli da obnovimo u svim javnim preduzećima - ističe Marjanović.

On navodi da je samo prošle godine kupljeno 244 nova autobusa, novih 65 kamiona za čišćenje snega i novi kamioni za odnošenje smeća.

- Primera radi Beogradske ulice danas pere 50 cisterni u vreme Dragana Đilasa ih je čistilo 16 - kaže on.

I navodi da se samo na ovom primeru može videti o kakvoj bezidejno politici Saveza za Srbiju se radi, a koji bi očigledno voleo da Beograd stane, da se ne razvija i da Grad Beograd ponovo zapadne u dugove, a da gradska javna preduzeća ponovo postanu gubitaši kao u Đilasovo vreme.

- Gradska vlast predvođena Srpskom naprednom strankom nastaviće da kupuje nove autobuse, novu mehanizaciju za gradska javna preduzeća, da gradi vrtiće i domove zdravlja, da izgrađuje nove kilometre vodovodne i kanalizacione mreže jer nam upravo zbog toga građani u kontinuitetu daju podršku na izborima, jer za razliku od Dragana Đilasa koji je radio samo za sebe, Srpska napredna stranka radi za građane - poručio je Marjanović.

Šef odbornicke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović kritkovao je ranije danas gradsku vlast tvrdeći da se u Beogradu nikada manje nije radilo i da su javne gradske investicije samo 10 odsto gradskog budžeta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.