Djilas pozvao na jedinstvo DS

Izvor: Beta, 18.Jan.2014, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djilas pozvao na jedinstvo DS

NOVI SAD, 18. januara 2014. (Beta) - Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Djilas pozvao je u subotu članove Glavnog odbora (GO) da glasaju za jedinstvo stranke i da se svi koncentrišu na izbore za Skupštinu grada Beograda.

"Očekujem da donesemo odluku koji je pravac razvoja stranke i šta ćemo raditi. I da se svi toga držimo. Ne moramo svi da se medjusobno volimo, ali moramo da pokažemo da smo jedinstveni. Očekujem od Glavnog odbora da donese takve stavove", rekao je Djilas >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << na sednici GO DS u Novom Sadu.

Djilas je poručio da ne predvodi DS koji će biti podrška "takozvanom reformatoru" Aleksandru Vučiću, već predvodi stranku jer veruje da DS može da pobedi Aleksandra Vučića i SNS i da upravlja državom.

Tražeći da se DS koncentriše na beogradske izbore, Djilas je kazao da će se "kroz te izbore gledati i moja uspešnost, kao predsednika stranke. Ako rezultat ne bude dobar, onda ćemo se o tome izjasniti".

Dodao je da je podržao inicijativu potpredsednika DS Bojana Pajtića da se sačuva jedinstvo DS, ali ne jedinstvo oko predsednika, već oko politike stranke.

Djilas je ocenio da je u Srbiji na sceni "puzajuća diktatura" i ukazao da se "politika ne gleda na rečima, nego na delima. Kada hapsite ljude, kidnapujete, prebijate, pritiskate medije, to nije politika", rekao je Djilas i dodao da vlast u Srbiji "priča bajke", a zemlja propada.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Đilas za jedinstvo DS, protiv saradnje sa SNS

Izvor: Mondo, 18.Jan.2014

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas pozvao je danas članove Glavnog odbora (GO) da glasaju za jedinstvo..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.