Đilas pozvao članove da menjaju Srbiju

Izvor: RTS, 20.Okt.2013, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas pozvao članove da menjaju Srbiju

Samo glas za Demokratsku stranku je glas protiv Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, rekao je lider DS Dragan Đilas na glavnom odboru stranke. Zajedno imamo hrabrosti da menjamo Srbiju, ja sam spreman i očekujem da ćete me pratiti, poručio Đilas.

Lider demokrata Dragan Đilas pozvao je članove svoje stranke da istraju i imaju hrabrosti da menjaju Srbiju, da ne odustaju od svojih ideja i poručio da je on spreman za to i da od njih očekuje da ga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prate. SNS odgovara da Srbija ide napred, a da je Đilas je prošlost. Oglasio se i SPS.

"Svi zajedno imamo hrabrosti da to uradimo, ali ko to ne može ili se plaši, neka ustupi mesto onima koji se ne plaše. Ja sam spreman i očekujem da ćete me pratiti", rekao je Đilas na sednici Glavnog odbora stranke.

Đilas je poručio da je samo glas za DS-a glas protiv SNS-a i SPS-a i da građani ne mogu biti sigurni da, ukoliko budu glasali za druge stranke, one neće ući u koaliciju sa SNS-om i SPS-om i prihvatiti njihov način rada.

Poručio je i da DS ne može da bude u koaliciji sa onima koji drugačije razmišljanju i imaju drugačije vrednosti od njih, ali da želi da sarađuje sa svima koji žele dobro Srbiji.

Đilas je rekao da je DS spreman da se udružuje sa strankama s kojima deli iste evropske vrednosti, ali ne tako da se formira nova stranka već da se udružuju ljudi.

"Želimo da se udružuju ljudi i napori kako bi ovo postala normalna zemlja. Treba da tražimo stvari koje nas spajaju, a ne koje nas razdvajaju", rekao je Đilas.

Đilas je istakao da su članovi DS-a, koji su pretučeni pred lokalne izbore u Vrbasu, Danilo Bobić i Ines Travica, kooptirani u Glavni odbor stranke.

"To što se dogodilo članovima DS-a, koji su kidnapovani i pretučeni, upravo pokazuje da postoji diktatura u Srbiji. Oni (vlast) su se toliko zaneli da će ostati zauvek na vlasti, pa tuku i u stranačkim prostorijama", kazao je Đilas.

Dodao je da DS veruje u institucije koje treba da rasvetle taj događaj i kazne počinioce, ali je zabrinut što ni posle nedelju dana od kako je DS preko fotografija na Fejsbuku identifikovao neke od vinovnika, nema reakcije policije.

Đilas je zadovoljan rezultatima izbora u Vrbasu i poručuje da je DS osvojio samo dva odsto manje nego na pokrajinskim izborima.

"Zemlja pred bankrotom"

Govoreći o ekonomskim merama vlade za finansijski oporavak zemlje, Đilas je ocenio da je zemlja pred bankrotom i da ponuđene mere ne nude ništa osim povećanja poreza.

"To je priča da je narod lenj i da ništa ne radi i da bi nam bilo bolje samo kad bi narod bio vredniji", rekao je Đilas i naveo da upravo u Nemačkoj, koja je najuređenija, radnici najmanje rade.

Kaže da aktuelna vlast nije ispunila nijedno od svojih predizbornih obećanja o novim radnim mestima i smanjenju poreza, kao i o kosovskoj politici.

Umesto novih radnih mesta bez posla je ostalo još 40.000 ljudi, a posao će izgubiti još 140.000 ljudi, ocenio je Đilas.

Sednici GO u beogradskom Sava centru prisustvovao je i počasni predsednik DS-a Boris Tadić, a pred početak održano je Predsedništvo stranke na kom je odlučeno da sednica GO ne bude otvorena za javnost.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.