Izvor: Radio 021, 12.Jul.2020, 20:24

Đilas: Građane na protestima tukle parapolicijske snage bliske Dijani Hrkalović

Predstavnici Saveza za Srbiju (SZS) optužili su danas policiju za prekomernu upotrebu sile na demonstracijama, a lider SZS Dragan Đilas izjavio je da su neki ljudi uhapšeni zato što su cepali zastavu Srpske napredne stranke, što nije kršenje zakona.

"Policija je izašla iz Skupštine zato što je zapaljena zastava SNS. Cepanje stranačke zastave nije kršenje zakona. Zastava SNS nije državna zastava Republike Srbije, iako ovaj režim želi to da bude. Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << će biti upisana u istoriji Srbije kao zastava sramote", rekao je Đilas na konferenciji za štampu SZS ispred Skupštine Srbije.

Prema njegovim rečima, akcija policije jasno pokazuje da oni ne brane državu i državne objekte nego samo režim Aleksandra Vučića.

Đilas je kazao da su, "parapolicijske strukture, koje su bez legitimacija hapsile demonstrante prethodnih dana, bliske sa bivšom državnom sekretarkom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijanom Hrkalović.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da je bio neposredni svedok u najmanje tri slučaja gde pouzdano može da tvrdi da je došlo do neosnovanog privođenja i hapšenja. Prema njegovim rečima, građani se hapse da bi se zastrašili, da bi se protesti razbili, bez ikakvog osnova.

On je najavio da će sutra biti ispred Centralnog zatvora da se solidariše sa nepravedno uhapšenima, uz zahtev da svi oni budu pušteni na slobodu.

Na konferenciji za štampu su prikazivane fotografije koje, kako je navedeno, pokazuju da su u hapšenju učestvovale i parapolicijske snage.

Član Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, ponovio je da građani treba da znaju da imaju pravo na advokata i kad su privedeni samo na informativni razgovor.

"Možete da odbijete da date izjavu, da bilo šta potpišete, samo morate da date ličnu kartu", rekao je Gajić i dodao da građani ne treba da dozvole da ih vlast tretira kao kriminalca.

Autor: FoNet, Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.