Demokrate traže da im preletači vrate mandate

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2016, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate traže da im "preletači" vrate mandate

Nakon prelaska u SNS svih šestoro odbornika sa liste Demokratske stranke izabranih na nedavnim lokalnim izborima i formiranja vlasti u Vladičinom Hanu, lokalni DS zatražio je da ti odbornici vrate mandate stranci.

Demokrate u saopštenju podsećaju da je prelaskom u SNS svih šestoro odbornika sa liste DS-a, ta stranka ostala bez odbornika, uprkos, kako navode, dobrim izbornim razultatima. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Povraćaj mandata traže da bi se ispoštovala volja građana.

Smatramo da je prelaskom promenjena izborna volja građana Vladičinog Hana, mnogo  pre nego što je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Vladičin Han, jer je izborna lista “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” dobila samo  4.696 glasa ili 39,57 %,  a 1.703 građana Vladičinog Hana ili 14,35% nije glasalo za Danijelu Popović, novoizabranu predsednicu Skupštine i ostale preletače, već za politiku Demokratske stranke - navode demokrate.

Oni podsećaju da je DS 12 godina unazad učestvovala u vlasti u Vladičinom Hanu, te da je “preletanje” odbornika Demokratske stranke u SNS lični čin iza koga stoje, kako navode u saopštenju, rešavanja  ličnih problema ekonomske prirode, kao i patološke želje za vlašću“.

Sa druge strane, prozvani odbornici zasad nisu želeli da komentarišu navode iz saopštenja Demokratske stranke.

Podsetimo, na konstitutivnoj sednici nosilac liste DS-a na lokalnim izborima Danijela Popović prešla je u SNS i ponovo je izabrana za predsednika Skupštine u Vladičinom Hanu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.