Izvor: Radio 021, 09.Dec.2019, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate pozvale Vučevića da podnese ostavku na mesto gradonačelnika, naprednjaci im odgovaraju da sami pokrenu proceduru za opoziv

Gradski odbor Demokratske stranke pozvao je gradonačelnika Miloša Vučevića da podnese ostavku na tu funkciju, dok im u novosadskom odboru Srpske napredne stranke poručuju da sami pokrenu proceduru za njegov opoziv.

Demokrate su pozvale Vučevića da podnese ostavku na mesto gradonačelnika Novog Sada, pošto je, kako su naveli u saopštenju, "preuzeo posao advokata braće Vučić, počinio krivično delo ometanja istrage i postao saučesnik u pokušaju zataškavanja krivičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dela proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga". Oni smatraju da je Vučević podnošenjem prijave protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, za koju navode da se unapred zna da će biti odbačena, obrukao sam sebe, "čitavu advokatsku struku i sve građane Novog Sada".

"Svojim pristajanjem da izvrši naredbu svog partijskog šefa Aleksandra Vučića i protiv njega i njegovog brata podnese krivičnu prijavu u aferi sa poljoprivrednim dobrom 'Jovanjica' kod Stare Pazove, na kojem su otkriveni ogromni zasadi marihuane i tone droge spremne za prodaju, Vučević je prihvatio ulogu u cirkusu u kojem se ismeva država, sve državne institucije i svi građani Srbije, uključujući i one koji glasaju za Aleksandra Vučića i njegovu korumpiranu Srpsku napredne stranku", navode demokrate.

Nasuprot tome, u Gradskom odboru Srpske napredne stranke odgovaraju demokrata da sami pokrenu, u skladu sa zakonom, proceduru za opoziv Vučevića. To bi, poručuju naprednjaci, značilo da bi demokrate morale da se pojave u Skupštini grada, "pre svega zbog građana čijim glasovima su stekli odborničke mandate, a čije su poverenje izneverili".

"Takođe, za smenu gradonačelnika biće im potrebno 40 glasova u Skupštini grada, što već sedam godina nisu u stanju da sakupe, a sva je prilika da nikada više neće uspeti u tome. Burnim reagovanjem na podnošenje krivičnih prijava protiv Aleksandra i Andreja Vučića od strane gradonačelnika Novog Sada, opozicija pokazuje strah od suda naroda. U procesu koji će uskoro uslediti povodom 'Jovanjice', građani će se po ko zna koji put uveriti da su demokrate kroz izjave i saopštenja pokušale da ih obmanu. Gradski odbor Srpske napredne stranke postavlja pitanje demokratama čime je to gradonačelnik Miloš Vučević osramotio Novi Sad? Da li osvajanjem dve evropske titule, izgradnjom pet novih fabrika i investicijama, novim industrijskim parkom, kreativnim centrom, sa 25.000 više zaposlenih radnika, sa rekordnim brojem dece u vrtićima, besplatnim boravkom dece u vrtićima, novim bulevarima", zaključuju naprednjaci.

Predsednik GO DS Veljko Krstonošić je upitao Vučevića zbog čega nije podneo "krivične prijave zbog preprodaje oružja i fabrike 'Кrušik', ili protiv svog savetnika Slobodana Milića Bocare koji je gradu Novom Sadu preprodavao građevinske parcele po višestruko većoj ceni od one po kojoj ih je on sam platio?" On se osvrnuo i na Ligu socijaldemokrata Vojvodine, poručujući da će biti zanimljivo videti da li ligaši podeliti odgovornost sa svojim šefom ili će "Vučevićev luping" iskoristiti kao povod za raskid koalicije kako bi popravili svoju poziciju pred lokalne izbore naredne godine.

Podsetimo, potpredsednik SNS Miloš Vučević podneo je krivičnu prijavu protiv Aleksandra i Andreja Vučića zbog slučaja "Jovanjica", odnosno gazdinstva na kojem je otkrivena plantaža marihuane. Deo opozicije tvrdi da je vlasnik "Jovanjice" prilikom privođenja telefonom zvao Vučićevog brata Andreja. Više o tome OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.