Dao ostavku i otišao kod Tome

Izvor: Glas javnosti, 30.Dec.2009, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dao ostavku i otišao kod Tome

BEOGRAD - Goran Cvetanović, jedan od dvojice novoizabranih poslanika radikala, juče je vratio mandat samo dan nakon što mu je dodeljen i prešao u Srpsku naprednu stranku.

Cvetanović, koji je do 2000. godine bio ministar bez portfelja, prelazak u SNS obrazlaže time što „jedino oni mogu da pobede vlast“.

- Sedam godina sam bio potpredsednik SRS, više nisam u stanju da zastupam politiku >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << te stranke. U SNS nemam nikakvu funkciju, jer želim da se sa ljudima u koje imam poverenja borim protiv režima. SRS sam dao dovoljno energije i znanja, taman kad sam nagrađen poslaničkim mandatom, što je svakome u Srbiji san, odrekao sam se toga - kaže Cvetanović.

Odluku o prelasku u SNS doneo je pre mesec dana.

- Na predsedničkom kolegijumu sam od Dragana Todorovića tražio da podnese ostavku, jer SRS od devet izbora na lokalu čak šest puta nije prešla cenzus. On od tada ne priča sa mnom, tako da ga nisam obavestio o odlasku. Uostalom, moj bivši šef je u Hagu - navodi Cvetanović.

Todorović nije želeo da komentariše odlazak dojučerašnjeg saborca:

- Sam čin dovoljno govori sam po sebi.

Aleksandar Vučić, zamenik predsednika naprednjaka, tvrdi da nije bilo pregovora s Cvetanovićem o prelasku u SNS i da je to njegova lična odluka.

- On je veoma častan i pošten čovek. Dobio je mandat, veliku poslaničku platu, ali se odrekao svega da bi se borio za budućnost svoje porodice i naše zemlje. To je takav gest koji je u stanju mali broj ljudi da uradi - ističe Vučić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.