Danas saznajemo ko su ministri u novoj Vladi

Izvor: B92, 25.Okt.2020, 10:40

Danas saznajemo ko su ministri u novoj Vladi

Nakon sednice Predsedništva SNS predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštiće imena ministara u novoj Vladi Srbije.

Vučić će se obratiti u 11 časova.

"Imamo samo dve, tri, možda i četiri nedoumice. Biće vanstranačkih i ličnosti iz drugih stranaka. To će biti dobra vlada - rekao je Vučić novinarima u utorak.

Srbija će dobiti tri nova ministarstva - Ministartstvo za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju kao i Ministarstvo za brigu o selu.

Mediji su ranije pisali ko su moguća i nova i stara imena u Vladi, sa posebnim naglaskom na broj žena kojih će, prema navodima, biti 11.

Dr Darija Kisić Tepavčević je potvrdila za Tv Prva da je razgovarala sa premijerkom Brnabić i predsednikom Srbije, ali da će se sve saznati nakon obraćanja predsednika Vučić.

Kako se navodi, Zorana Mihajlović će ili ostati u sektoru građevine ili preuzeti resor energetike, Jadranka Joksimović bi mogla da nastavi da vodi resor za evrointegracije, a Anđelka Atanasković, koja bi mogla da dođe na čelo Ministarstva privrede.

Mediji navode da bi Maja Popović mogla da bude novo ime u Vladi, na mestu ministarke pravde. Ona na ovu funkciju dolazi iz Bezbednosno-informativne agencije.

Među ministarkama ćemo možda videti i Gordanu Čomić, bivšu poslanica DS, koja će najverovatnije biti zadužena za novo ministarstvo - za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.