Danas: Na konferenciju EPP umesto Vučića ide Joksimović

Izvor: N1 televizija, 11.Okt.2018, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas: Na konferenciju EPP umesto Vučića ide Joksimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pozvan na veliku konferenciju koju 16. oktobra organizuje Evropska narodna stranka (EPP), vodeća grupa u Evropskom parlamentu, ali će umesto njega konferenciji prisustvovati ministarka za evropske integracije i interacionalna sekretarka Srpske napredne stranke Jadranka Joksimović.

Dnevni list Danas prenosi nezvanične izvore iz sedišta EU, koji navode da će ta konferencija biti održana pod nazivom "EU - Zapadni Balkan - kako da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zajednički izgradimo našu budućnost" i da je cilj skupa "naglašavanje posvećenosti EPP-a" podršci zapadnobalkanskoj šestorci, što je potvrđeno na samitu organizovanom u Sofiji u maju.

Po Danasu, očekuje se da se na konferenciji pošalju poruke neophodnosti borbe protiv korupcije, rešavanju bilateralnih sporova i potencijalnom potpisivanju "sveobuhvatnog, održivog i obavezjućeg sporazuma Srbije i Kosova".

EPP je najveća transnacionalna evropska politička stranka. Ona okuplja hrišćansko-demokratske i liberalno-konzervativne stranke u Evropskoj uniji.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.