Izvor: JUGpress.com, 22.Jan.2024, 16:07

Da li će SNS uzeti mesto direktora Turističke organizacije Leskovac SPS-u i ko pravi vlast ?

LESKOVAC

Zbog ispunjenja zakonskog uslova dosadašni direktor Turističke organizacije Leskovac (TOL) Nebojša Kocić odlazi u penziju a novo ime v.d direktora ove organizacije biće objavljeno na sutrašnjoj sednici Privremenog organa, tvrde za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress dobro upućeni izvori.

V.D direktora, ili direktorku TOL-a inače postavlja Skupština grada.

Zanimljivije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << od toga ko će biti novi v.d. je pitanje da li će SNS uzeti svojm dojučerašnjem koalicionom partneru (možda i novom) SPS-u mesto direktora ove ustanove.

TOL dobija značajan novac iz budžeta grada a postoje špekulacije da je predsednik Privremenog organa i predsednik Gradskog odbora SNS Goran Cvetanović rešio da, kako je sam nedavno obrazložio , zbog lošijih izbornih rezultata, ovo direktorsko mesto “uzme ” SPS-u.

Cvetanović je rekao odmah posle izbora da je SPS dobio manje mandata nego na poslednjim izborima i da neće moći da računa na sva direktorska mesta koja je imao.

Dobri poznavaoci prilika tipuju na direktorsko mesto u TOL-u upravo zbog činjenice da se iz budžeta značajna sredstva izdvajaju za ovu ustanovu dok je , recimo, Sportski centar, koji je takođe “pripao” SPS-u , nepopularan zbog dugova koje ima.

Zapravo, ovde je najvažnije pitanje i da li će SNS i SPS i dalje biti koalicioni partneri u Leskovcu.

Jer, iako je konstitutivna sednica Skupštine grada najavljena za 5. februar još nije zvanično saopšteno kako će izgledati lokalna vlast i sa kim je SNS postigao dogovor o koaliciji, javnoj ili tajnoj.

SNS je u Leskovcu osvojio 39 mandata a svi ostali, zajedno sa koalicijom SPS-JS, 36.

Ma kako se činilo, 39 nije komotna većina i to sigurno odlično zna i Cvetanović. Iz vrlo praktičnih razloga, ako sam ima lokalnu vlast i slučajno se desi na nekoj sednici Skupštine grada ne dođu svi njegovi odbornici iz vrlo opravdanih i banalnih razloga ( recimo troje ili četvoro ima grip) neće moći da usvoje nijednu odluku bez pomoći nekoga sa druge strane. (kraj) LJS/SA

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.