DS raspustio odbor u Kragujevcu zbog podrške SNS-u

Izvor: RTS, 19.Dec.2016, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS raspustio odbor u Kragujevcu zbog podrške SNS-u

Izvršni odbor Demokratske stranke raspustio je gradski odbor u Kragujevcu zbog, kako je saopšteno, podrške lokalnoj vlasti Srpske napredne stranke i Radomira Nikolića u izglasavanju kredita.
"Postoji jasna odluka Glavnog odbora Demokratske stranke koja kaže da nema i neće biti saradnje sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srpskom naprednom strankom i svi gradski i opštinski odbori moraju tu odluku da poštuju do kraja", izjavio je potpredsednik DS-a Jovan Marković.
Marković je istakao da organi stranke neće gledati nikome kroz priste.
"Sa Srpskom naprednom strankom nemamo zajedničke vrednosti niti ciljeve. Jasno je da je reč o vlasti koja je za četiri godine građane Srbija dovela na kolena, dok je naš cilj da poboljšamo standard građana i stavimo život na prvo mesto", naveo je Marković.
Posle raspuštanja gradskog odbora, kragujevačke demokrate su saopštile da tu stranku napuštaju svi aktivni članovi koji su svojim zalaganjem gradili politiku odbora i koji će nastaviti borbu za bolji Kragujevac u okviru grupe građana.
"Polazeći od činjenice da smo se poslednjih deset godina zalagali za odgovorno vođenje gradskih finansija koje bi bile u funkciji konsolidacije kako lokalne samouprave tako i svih javnih i javno-komunalnih preduzeća Grada Kragujevca, kao odgovorni ljudi podržaćemo sve skupštinske odluke Grada koje se poklapaju sa našim decenijskim uverenjima i zalaganjima", navodi se u saopštenju.
Dodaju da su, zbog teškog finansijskog stanja Grada i nagomilanih dugova i obaveza nasleđenih zbog lošeg upravljanja, sigurni da će njihovo buduće političko delovanje prevazići uskostranačke interese i da će biti na korist građana.
Građani će, piše u saopštenju kragujevačkih demokrata, "najbolje da ocene našu principijelnu i doslednu borbu za upravljanjem poslova Grada zasnovanim na jedino mogućim i realnim osnovama".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: Raspušten odbor u Kragujevcu zbog podrške SNS

Izvor: B92, 19.Dec.2016

Beograd -- Izvršni odbor DS raspustio je gradski odbor u Kragujevcu zbog, kako je saopšteno, podrške lokalnoj vlasti SNS i Radomira Nikolića u izglasavanju kredita..."Postoji jasna odluka Glavnog odbora Demokratske stranke, koja kaže da nema i neće biti saradnje sa Srpskom naprednom strankom i...

Nastavak na B92...

RAT Pajtić: Primitivci iz DS mi smeštaju!

Izvor: Kurir, 20.Dec.2016, 11:08

...Bivši predsednik DS Bojan Pajtić žestoko je opleo po lideru demokrata Draganu Šutanovcu i njegovim najbližim saradnicima Pajtić je vrhuški demokrata preko Tvitera poručio da prestanu da šire „odurne spletke i šalju novinare na njegovu adresu“, aludirajući na pisanje medija da planira...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.