DS optužuje SNS za cenzuru

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS optužuje SNS za cenzuru

Beograd -- Demokratska stranka tvrdi da je kablovski distributer na jugu Srbije TV Caričin Grad juče namerno isključio signal TV Prva u vreme gostovanja Dragana Đilasa.

DS u saopštenju tvrdi da je direktore te televizije i kablovskog distributera Srdan Živković, predsednik Opštinskog odbora SNS-a u Lebanu i da je juče popodne namerno isključio je signal TV Prva dok je na programu bila emisija "Stav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije" u kojoj je gostovao lider DS-a.

"Nakon sto je pre dve nedelje u jugoistočnoj Srbiji signal TV Hepi ometan kako se ne bi gledala emisija "Ćirilica" u kojoj je gostovao predsednik DS-a Dragan Đilas, identična stvar dogodila se juče sa emisijom "Stav Srbije" koja se emituje na TV Prva a u kojoj je Đilas takođe bio gost. 10 minuta nakon početka emisije, kablovski ditributer je ugasio signal TV Prva sve do završetka emisije i posle ga opet vratio u etar", saopštava DS. Ta stranka kaže da su građani prijavili da se slična situacija dešava i u drugim opštinama na jugu i istoku Srbije svaki put kada predsednik DS gostuje na nekoj televiziji. Demokratska stranka oštro protestuje protiv ovakvog vida cenzure "koje prevazilazi i najmračnije periode za koje smo mislili da su daleko iza nas".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.