DS o formiranju vlade

Izvor: RTS, 26.Jun.2012, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS o formiranju vlade

U toku sednica Predsedništva Demokratske stranke. Čelnici DS-a trebalo bi da donesu odluku o nastavku pregovora o formiranju vlade, javlja agencija Beta.

17.55 - Sednica Predsedništva DS počela u 17 časova na nepoznatoj lokaciji. Čelnici DS nisu se sastali u sedištu stranke u Krunskoj ulici.

Rukovodstvo Demokratske stranke trebalo bi danas da donese odluku o pregovorima o formiranju vlade, s obzirom na to da je dosadašnji partner DS-a, Socijalistička partija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije, dobio ponudu Srpske napredne stranke za formiranje većine, saznaje agencija Beta.

Prema Betinim izvorima iz DS-a, nije isključeno da će rukovodstvo te stranke saopštiti da DS ne može da formira većinu u parlamentu.

Druga mogućnost je da odredi rok SPS-u da se izjasni s kim će da pravi vladu, s obzirom na to da je SNS socijalistima ponudio premijerski mandat.

Ranije je najavljeno da će najpre biti održana sednica Izvršnog odbora DS-a, nakon koje će zasedati i Predsedništvo te stranke.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.