DS će tužiti SNS i lekare Agenciji za borbu protiv korupcije

Izvor: juGmedia, 13.Apr.2016, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS će tužiti SNS i lekare Agenciji za borbu protiv korupcije

LESKOVAC – Kandidat DS za narodnog poslanika i odbornika u leskovačkoj skupštini Jelena Spirić izjavila je danas da će ta stranka prijviti leskovačke naprednjake Agenciji za borbu protiv korpucije zbog pregleda pacijenata na divlje i u jeku predizborne kampanje.

„Reč o ljudima i manipulisanju i uslovljavanju preko njihovog zdravlja. Upravo zato će DS zatražiti hitnu reakciju Agencije za borbu protiv korupcije, Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << zdravlja i  zdravstvene inspekcije zbog kršenja Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o finansiranju političkih stranaka jer se dostojanstvo i zdravlje naših sugrađana ne sme uslovljavati i narušavati zarad sitnih političkih poena. To sigurno nije Srbija koja pobeđuje“, rekla je Spirićeva na konferenciji za novinare.

Ona je optužila premijera SrbijeAleksandra Vučića i gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića za obmanjivanje javnosti, rekavši da otvaraju autoput i objekte za koje je DS ranije obezbedila novac.

„Pre dva dana smo bili svedoci da premijer, umesto rešavanja problema trećine stanovništva koje je na ivici siromaštva, nije propustio još jedno maestralno otvaranje i to deonice puta od samo 5 kilometara. Naravno da je, govoreći o njegovom značaju i povoljnom kreditu, zaboravio da iznese činjenicu da je upravo za vreme vlade Demokratske stranke obezbeđen i potpisan kredit sa EBRD-om, Svetskom bankom i Evropskom investicionom bankom za izgradnju autoputa od Niša do Dimitrovgrada na Koridoru 10 u procenjenoj vrednosti od 795 milina evra“, kazala je.

Kao primer „obmana“ Cvetanovića, navela je između ostalog obećanja o  izgradnji „fabrike algi i upošljavanju 4000 ljudi još 2013. godine, dolasku 5 investitora na Zelenu zonu, otvaranju LIDL-a sredinom 2015. godine…“.

„Posao gradonačelnika nije da deli med na pijaci već da svojim sugrađanima obezbedi da svakog dana mogu kupiti hleb i osnovne životne namirnice kako bi prehranili sebe i svoje porodice. Posao gradonačelnika, pogotovu što je lekar i trebao bi znati bar te zakonske regulative, nije da organizuje stranačke zdravstvene preglede, praveći još veća čekanja na prijem kod zvanično izabranih lekara i specijalista, već da širi mrežu zvaničnih zdravstvenih institucija otvaranjem novih ambulanti“, rekla je.

Srđan Đokić, takođe kandidat za poslanika i odbornika, postavio je niz pitanja Cvetanoviću vezano za donošenje odluka i izgradnju glavnog gradskog kolektora, koji je propao pre nego je i upotrebljen.

Kao prvo postavlja se pitanje koliko je Cvetanović učestvovao u loklanoj valsti od 2000. do 2016. godine, a zatim i pitanja –  ko je projektovao glavni kolektor, ko je radio statiku, da li je projekat kolektora uzeo u obzir opterećenje zemlje, to jest nosivost za potrebne dubine ukopavanja, ko je vršio nabavku cevi, kako i na koji način je izabran izvođač radova, te ko je potpisao ugovor sa izvođačima radova, ko je bio gradonačelnik i ko je činio vlast u Leskovcu kada su započeti radovi na glavnom kolektoru i koju je funkciju u to vreme obavljao sadašnji gradonačelnik Goran Cvetanović?

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.