DS: Skupština nelegitimna, Knežević u sukobu interesa

Izvor: Kurir, 11.Jul.2012, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Skupština nelegitimna, Knežević u sukobu interesa

Ne samo da su odbornici koalicije SNS-SPS na misteriozan način 5. jula pridobili dva obornika sa liste LSV, ne samo da su 6. jula sa svojim privatnim obezbeđenjem upali u salu Skupštine Grada, već su na tom skupu doneli i niz nezakonitih odluka, kazao portparol gradske organizacije DS Dragan Stanišić

ZRENJANIN - Demokratska stranka (DS) u Zrenjaninu je danas saopštila da je pokrenula mere zbog sednice >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Skupštine Grada Zrenjanina od 6. jula i najavila da će se obratiti i Evropskoj uniji.

DS je pokrenula podnošenje žalbe Upravnom sudu u Beogradu na sve odluke donete na "nelegitimnoj i nelegalnoj sednici Skupštine grada Zrenjanina" 6. jula i Agenciji za borbu protiv korupcije podnela prijavu protiv Gorana Kneževića zbog sukoba interesa.

Predlog o podnošenju žalbe, kako je rekao portparol gradske organizacije DS Dragan Stanišić, prihvatili su svi odbornici DS u Skupštini Zrenjanina, i odbornici Lige socijaldemokrata Vovodine (LSV) i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM).

"Ne samo da su odbornici koalicije SNS-SPS na volšeban i misteriozan način 5. jula pridobili dva obornika sa liste LSV, ne samo da su 6. jula sa svojim privatnim obezbeđenjem upali u salu Skupštine Grada, već su na tom skupu doneli i niz nezakonitih odluka", kazao je Stanišić.

To su izbor predsednika Skupštine Grada i smenjivanje direktora javnih preduzeća i ustanova.

Gradski odbor DS podneo je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavu i protiv Gorana Kneževića zbog sukoba interesa.

"Notorna je činjenica da je 6. maja, na republičkim (poslaničkim) izborima izabran za narodnog poslanika, a da mu je 31. maja na konstitutivnoj sednici verifikovan mandat. Dakle, nesporno je da je Knežević prihvatanjem funkcije gradonačelnika Zrenjanina povredio član 102. stav 3 Ustava Srbije te da je u klasičnom sukobu interesa", ukazao je predstavnik DS Zrenjanin.

Agenciji je predloženo da pokrene postupak protiv Kneževića i izrekne mere predviđene zakonom.

"DS smatra da postoji osnovana sumnja da je došlo do podmićivanja jedne odbornice koja je bila na listi LSV, te ćemo, pored podnošenja krivične prijave nadležnom Tužilaštvu i zahteva da se ispita slučaj, tražiti sastanak sa političkim savetnikom delegacije Evropske komisije u Beogradu", dodao je Stanišić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.