Izvor: Blic, 28.Dec.2015, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: SNS manipuliše ljudskom nesrećom

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) nazvao je večeras "skandaloznim i opasnim" optužbe Srpske napredne stranke da dva nova i neraspakovana akceleratora za zračenje najtežih bolesnika već tri meseca stoje u podrumu stare zgrade Instituta u Sremskoj Kamenici.

"Napad na posvećene i stručne ljude koji pripremaju najzahtevnije aparate za upotrebu su bezočna zloupotreba ljudske nesreće u dnevnopolitičke svrhe i najbednija manipulacija", naveo je DS u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Dodaje se da su najsavremeniji aparati nabavljeni za lečenje najtežih pacijenata u postupku instaliranja i dozimetrije, a reč je o dva linearna akceleratora poslednje generacije sa najnaprednijim tehničkim mogućnostima.

Ta stranka je navela da je procedura instaliranja aparata i dozimetrije "složena, jer su u pitanju najsavremeniji medicinski aparati".

"U ovom trenutku jedan aparat je instaliran u prostoru Instituta za onkologiju Vojvodine i rezultati prvog zračenja poslati su u fabriku proizvođaču, što je deo redovne procedure u postupku instalacije aparata za zračnu terapiju", piše u saopštenju.

Dodaje se da bi oprema u narednih nekoliko nedelja trebalo da se nađe u funkciji i tako omogući da se liste čekanja za zračnu terapiju svedu na minimum.

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić platio je više od milijardu i sto miliona dinara za aparate za zračenje najtežih bolesnika koji ne mogu da se koriste, saopštila je ranije danas Srpska napredna stranka.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Akceleratori stoje u podrumu

Izvor: Akter, 28.Dec.2015

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu sopštio je danas da dva nova akceleratora za lečenje najtežih bolesnika od raka već tri meseca stoje u podrumu stare zgrade Instituta u Sremskoj Kamenici i pitanje je kada će početi da rade..Činjenica je, što mogu da potvrde i mnogobrojni zaposleni...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.