DS: SNS kadrovsko pitanje pretvara u politički obračun

Izvor: RTS, 05.Avg.2015, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: SNS kadrovsko pitanje pretvara u politički obračun

Pokrajinski odbor DS saopštio je danas da SNS pokušava da unutrašnje kadrovsko pitanje Instituta za onkologiju Vojvodine pretvori u politički obračun.
U odgovoru na optužbe iz SNS od prethodnog dana, o tome da je iz političkih razloga u tom sremskokameničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << institutu smenjena upravnica jednog zavoda, Vojvođanski odbor DS navodi da je SNS time pokušao da obmane javnost, prenosi Tanjug.
"U svom dobro poznatom stilu širenja laži, zlonamernih i neistinitih tvrdnji, u permanentnim jalovim pokušajima da diskredituje DS, SNS je ponovo pokušala da obmane javnost i da unutrašnje kadrovsko pitanje Instituta za onkologiju Vojvodine pretvori u politički obračun", navodi se u saopštenju DS.
Vojvođanske demokrate ocenjuju da je cinično da SNS, "koji je poznat po beskrupuloznom zapošljavanju svojih članova bez obzira na njihovu stručnost i kvalifikacije i u čije je vreme lažna diploma dobila značaj prave, nekoga optužuje za to".
"Spremni smo da u svako doba uporedimo kvalifikacije i biografije pokrajinskih sekretara sa biografijama i kvalifikacijama ministara u Vladi Srbije, kao i svih drugih kadrova DS i SNS, kako bi došli do prave istine", ističu demokrate.
U saopštenju se navodi da je direktor Instituta za onkologiju dr Miloš Lučić redovni profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, sa autoritetom koji je utemeljen u međunarodnim krugovima i mnogobrojnim evropskim profesionalnim asocijacijama i sa menadžerskim kompetencijama koje su ga i kvalifikovale na javnom konkursu za izbor direktora.
Lučić je bio i predsednik Evropske asocijacije mladih radiologa i član je Komisije za polaganje ispita iz radiologije za Evropsku diploma Evropske asocijacije za radiologiju, kao i nosilac evropskih diploma i priznanja.
"DS je ponosna što je dr Lučić obavljao funkciju pokrajinskog sekretara za zdravstvo od 2004. do 2008. godine", navodi se u saopštenju.
Potpredsednik Izvršnog odbora SNS Damir Zobenica rekao je prethodnog dana da je isključivo iz političkih razloga sa mesta upravnika Zavoda za nukleranu medicinu na Institutu za onkologiju smenjena Jasna Mihailović koja je, kako je naveo, ubedljivo najstučniji kadar na tom institutu.
Zobenica je na konferenciji za novinare rekao da je Mihajlovićevu smenio direktor Instituta za onkologiju Vojvodine i bivši pokrajinski sekretar za zdravstvo Lučić, zbog toga što je ona član SNS.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.