DS: SNS kadrovsko pitanje pretvara u politički obračun

Pokrajinski odbor DS saopštio je danas da SNS pokušava da unutrašnje kadrovsko pitanje Instituta za onkologiju Vojvodine pretvori u politički obračun.

U odgovoru na optužbe iz SNS od prethodnog dana, o tome da je iz političkih razloga u tom sremskokameničkom institutu smenjena upravnica jednog zavoda, Vojvođanski odbor DS navodi da je SNS time pokušao da obmane javnost, prenosi Tanjug.

"U svom dobro poznatom stilu širenja laži, zlonamernih i neistinitih tvrdnji, u permanentnim jalovim pokušajima da diskredituje DS, SNS je ponovo pokušala da obmane javnost i da unutrašnje kadrovsko pitanje Instituta za onkologiju Vojvodine pretvori u politički obračun", navodi se u saopštenju DS.

Vojvođanske demokrate ocenjuju da je cinično da SNS, "koji je poznat po beskrupuloznom zapošljavanju svojih članova bez obzira na njihovu stručnost i kvalifikacije i u čije je vreme lažna diploma dobila značaj prave, nekoga optužuje za to".

"Spremni smo da u svako doba uporedimo kvalifikacije i biografije pokrajinskih sekretara sa biografijama i kvalifikacijama ministara u Vladi Srbije, kao i svih drugih kadrova DS i SNS, kako bi došli do prave istine", ističu demokrate.

U saopštenju se navodi da je direktor Instituta za onkologiju dr Miloš Lučić redovni profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, sa autoritetom koji je utemeljen u međunarodnim krugovima i mnogobrojnim evropskim profesionalnim asocijacijama i sa menadžerskim kompetencijama koje su ga i kvalifikovale na javnom konkursu za izbor direktora.

Lučić je bio i predsednik Evropske asocijacije mladih radiologa i član je Komisije za polaganje ispita iz radiologije za Evropsku diploma Evropske asocijacije za radiologiju, kao i nosilac evropskih diploma i priznanja.

"DS je ponosna što je dr Lučić obavljao funkciju pokrajinskog sekretara za zdravstvo od 2004. do 2008. godine", navodi se u saopštenju.

Potpredsednik Izvršnog odbora SNS Damir Zobenica rekao je prethodnog dana da je isključivo iz političkih razloga sa mesta upravnika Zavoda za nukleranu medicinu na Institutu za onkologiju smenjena Jasna Mihailović koja je, kako je naveo, ubedljivo najstučniji kadar na tom institutu.

Zobenica je na konferenciji za novinare rekao da je Mihajlovićevu smenio direktor Instituta za onkologiju Vojvodine i bivši pokrajinski sekretar za zdravstvo Lučić, zbog toga što je ona član SNS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара