DS: Nedopustivi pritisci na pravosuđe

Izvor: RTS, 10.Maj.2014, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Nedopustivi pritisci na pravosuđe

Pokrajinski odbor Demokratske stranke tvrdi da Srpska napredna stranka vrši pritisak na pravosuđe i traži od tužilaštva da osudi takvo ponašanje naprednjaka, kako bi bili sačuvani integritet i nezavisnost pravosudnih institucija i pravna država.

Povodom saopštenja Gradskog odbora SNS-a u Novom Sadu, u kojem se navodi da je Tužilaštvu za organizovani kriminal prijavljeno "rasipničko poslovanje" Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pokrajinske vlade, kao i da u Tužilaštvu ocenjuju da li postoji sumnja da je počinjeno neko krivično delo, demokrate kažu da SNS "daje sebi za pravo da javnosti saopštava, obrazlaže i tumači navodne informacije iz Tužilaštva za organizovani kriminal".

Time, smatraju u vojvođanskom odboru DS-a, SNS "sada već potpuno neskriveno vrši pritisak na nezavisne institucije u ovoj zemlji".

Na taj način je SNS, koja kao svoj jedini program nudi neprekidno traženje izbora na svim nivoima, smanjenje plata i neosnovanu kritiku jedinih razvojnih projekata koji su sprovedeni u AP Vojvodini u prethodne dve godine, "otišla korak dalje u svojoj bezočnoj kampanji", u kojoj se bavi "lažima, optužbama i etiketiranjima političkih neistomišljenika".

Demokrate dodaju da, ukoliko SNS smatra da ima pravo da se na takav način meša u rad pravosudnih organa i da saopštava ono što bi trebalo da radi tužilaštvo, "neka onda javnosti saopšti i u kojoj su fazi krivične prijave koje je podnela policija upravo na insistiranje SNS-a".

Pokrajinski odbor DS-a traži da se u tom slučaju saopšti i šta je sa krivičnim prijavama protiv koalicionih partnera SNS-a u Novom Sadu zbog kupovine glasova, kao i protiv Maje Gojković za, kako navode demokrate, štetu od četiri miliona evra koju je nanela budžetu Novog Sada kad je bila gradonačelnica.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.