DS: Miting demokratsko sredstvo

Izvor: B92, 05.Feb.2011, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Miting demokratsko sredstvo

Beograd -- U vlasti, održavanje mitinga SNS-a komentarišu kao pozitivno, jer je to za njih znak da je Srbija demokratska zemlja.

Bez obzira na to, neće prihvatiti zahteve za raspisivanjem izbora.

Komentarišući današnji miting i poruke koje su sa njega upućene, potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan ocenjuje za B92 da joj je drago što živi u državi u kojoj je potpuno normalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i legitimno da opozicija protestuje.

Ona smatra da je dobro što su i vlast i građani imali priliku da čuju kakve zahteve i ideje ima opozicija, ali kaže da nije razumela da bilo koja stranka koja je danas protestovala nudi konkretno rešenje ili platformu.

Ona još kaže da izbore ne treba raspisivati samo zato što to odgovara nekoj partiji.

Slično mišljenje dele i u LDP-u, uz ogradu da je za trenutno stanje stvari odgovorna, kako navode, nesposobna vlast koja pokušava da kreira sistem u kojem će kao alternativu sebi prikazivati isključivo SNS.

"Umesto odgovora na pitanje po čemu bi se njihova vladavina razlikovala od one od pre 12 godina, ponudili su nam bivšeg JUL-ovog portparola, Karićevu i Ilićevu partiju.

Ta mešavina tajkuna, primitivizma i demagogije koju je ta koalicija predstavila samo je potvrdila značaj političkog preokreta na kojem LDP insistira", rekao je Čedomir Jovanović.

Sociolog Jovo Bakić ocenio je gostujući na televiziji B92 da su se naprednjaci odlučili za miting baš sada jer je pravi momenat da opozicija iskoristi nataloženo nezadovoljstvo građana.

"Ja mislim da ni oni sami nisu očekivali ovoliki broj ljudi, zaista je bilo puno ljudi. Taj miting je potpuno uporediv sa mitinzima koje je svojevremeno držao DOS na primer, ili SPO i DEPOS itd. Tako da to pokazuje jednu energiju, posebno se vidi da su tu ljudi pripadnici širih društvenih slojeva. Dakle, sirotinja se ponovo namnožila”, izjavio je Bakić.

Bakić, međutim, ne veruje da će vlast izaći u susret zahtevima naprednjaka i raspisati vanredne parlamentarne izbore u naredna dva meseca.
Pogledaj vesti o: Jelena Trivan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jelena Trivan: Nema razloga za vanredne izbore

Izvor: S media, 05.Feb.2011

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas, povodom mitinga dela opozicije, koji je predvodila SNS i poruka sa tog skupa, da nema razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, što je zatraženo na mitingu..."Izbore ne treba raspisivati samo zato što to odgovara nekoj...

Nastavak na S media...

Reagovanja na miting opozicije

Izvor: RTS, 05.Feb.2011

Potpredsednica DS-a Jelena Trivan kaže da je dobro što su i vlast i građani mogli da čuju zahteve opozicije, ali ističe da nije razumela koja su to konkretna rešenja koja nudi opozicija. I LDP kritikuje opoziciju da nema rešenja. Svetske agencije podsećaju na ekonomsko stanje u regionu...Reagujući...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.