DS: Kredit je Vučićeva prevara

Izvor: Press, 05.Mar.2014, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Kredit je Vučićeva prevara

"Umesto obećanog kredita od 3 milijarde evra dobili smo najavu kredita od milijardu dolara, sa uslovima koji su duplo lošiji nego što je prethodna vlada dobijala od Svetske banke", saopštila je DS. 

Kako navodi ova stranka, nesposobnost SNS dovela je u pitanje i redovnu isplatu zarada, penzija i socijalnih davanja.
"Prevare SNS su današnjom izjavom odlazećeg prvog potpredsednika Vlade dostigle vrhunac a njihovu cenu će ponovo plaćati građani >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Srbije", zaključuje se u saopštenju.

Vlada Srbije odlučila je da prihvati zajam od Ujedinenjih Arapskih Emirata vredan milijardu dolara, pod veoma povoljnim uslovima, uz procenu, koju je izneo prvi poptredsednik Vlade Alekasandar Vučić, da će time biti ušteđeno oko 300 miliona evra.

Ministar finansija Lazar Krstić, koji će sutra u Abu Dabiju potpisati ugovor o kreditu, rekao je da će Srbija na godišnjem nivou uštedeti po 40 miliona dolara, odnosno oko 400 miliona dolara za deset godina.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Penzija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Krstić danas potpisuje ugovor u Abu Dabiju

Izvor: Akter, 06.Mar.2014, 09:47

Vlada Srbije odlučila je sinoć da prihvati zajam od Ujedinenjih Arapskih Emirata vredan milijardu dolara, pod veoma povoljnim uslovima

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.