DS: Jovičić mora da plati 300.000 dinara Božoviću i Pajtiću

Izvor: RTS, 29.Jul.2019, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Jovičić mora da plati 300.000 dinara Božoviću i Pajtiću

Demokratska stranka je saopštila da su poslanik i bivši lider te stranke, Balša Božović i Bojan Pajtić, dobili presudu kojom je utvrđeno da je član Predsedništva SNS-a Aleksandar Jovičić kriv zbog iznošenja neistina, čime je svesno naneo štetu ugledu i časti svojih političkih neistomišljenika.
Kako se navodi u saopštenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u  dokaznom postupku je utvrđena krivica Jovičića i naloženo da se nadoknadi naneta šteta u iznosu od 300.000 dinara. 
Demokratska stranka ukazuje da sudski epilog neće doneti promenu stanja u medijskoj sferi, još manje u ponašanju aktera koji zloupotrebama položaja i korišćenjem moći neodgovorno i tendenciozno vrše nasilje nad istinom i građanima. 
"Aleksandar Jovičić nije pružio nijedan dokaz da su tvrdnje koje je iznosio o Balši Božoviću i Bojanu Pajtiću tačne, činjenično utemeljene, ali njegova namera nije bila da se bavi dokazima i stvarnošću. Već da se politički oponentni predstave negativno", navodi DS.
Direktan cilj ovakvog načina komunikacije, ukazuje DS, jeste "pridobijanje glasača lažima i stvaranje trajno negativne slike o ljudima koji ne dele ista politička uverenja i stranačku pripadnost".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.