DS: Izmišljena radna mesta za stranačke vojnike

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jan.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Izmišljena radna mesta za stranačke vojnike

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) nazvalo je danas novosadsko Javno preduzeće "Urbanizam" "sakupljačem glasova" Srpske napredne stranke (SNS), pošto su zaposleni novi radnici uprkos zabrani zapošljavanja u javnom sektoru.

Kako se navodi u saopštenju DS, preduzeće "Urbanizam" je zaposlilo šest ljudi tokom 2014, a u 2015. planira da zaposli još troje, iako je Zakon o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru usvojen 6. decembra 2013. godine.

"To >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << javno preduzeće će imati 123 radnika, što je za neverovatnih 25 odsto više nego pre dve godine, kada su SNS i njeni partneri preuzeli vlast u gradu, a zarade su za divljenje, jer je prosečan bruto iznos lane bio čak 95.650 dinara", saopštio je DS.

DS navodi da je iz naziva radnih mesta, nepoznatih u provrednoj praksi, jasno da je reč o "stranačkom zapošljavanju", a kao primer se daje pozicija "planer informacionog sistema".

DS upozorava da kabinet direktora trenutno ima čak 12 zaposlenih osoba i dođe da je "to apsolutni svetski rekord zbog čega je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zaslužio mesto u Ginisovoj knjizi" rekorda.

"Gradska vlast u Novom Sadu krši zakon, izmišlja radna mesta i o trošku Novosađana zapošljava svoju stranačku vojsku. Sve to što pričaju Vučićevi sledbenici predstavlja 'dimnu zavesu' kojom kriju sopstveno neznanje, loše namere i sumnjive poslove", upozorio je DS.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.