DS: Budžet Novog Sada za 2016. namenjen predizbornoj kampanji SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2015, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Budžet Novog Sada za 2016. namenjen predizbornoj kampanji SNS

 Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu upozorio je danas da je predloženi budžet tog grada za 2016. godinu gotovo u celosti namenjen za troškove predizborne kampanje Srpske napredne stranke (SNS).

"Budući da se kampanja vladajuće stranke za lokalne izbore bazira na obećanjima o novoj fabrici delova i opreme za automobile, gotovo sva raspoloživa sredstva su planirana za uređenje Radne zone Sever 4 u kojoj bi ta fabrika trebalo da počne da radi krajem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sledeće godine", piše u saopštenju DS-a.

Ta stranka je navela da su zbog uređenja te radne zone drastično umanjena sredstva za kulturu i druga davanja, a da su subvencije javnim preduzećima za kapitalna ulaganja svedena sa 2,4 milijarde dinara na nešto više od milijardu.

"Gradska vlast u 2016. godini ne planira ni jedan značajniji projekat u oblasti komunalnog opremanja i uređenja Novog Sada, jer ulazi u investiciju koja će u najboljem slučaju biti otplaćena za nekoliko decenija", upozorile su demokrate.

Dodaje se da će u narednoj godini Novi Sad "vegetirati" u razvojnom i u svakom drugom smislu, "da bi aktuelna gradska vlast imala čime da plati još jednu predizbornu obmanu".

"Budžet Novog Sada za 2016. godinu, koji predlaže gradska vlast, nesumnjivo predstavlja još jedan trik i težak promašaj, a uz to se usvaja u potpuno nezakonitom postupku. Zakonski rok za usvajanje budžeta istekao je pre nedelju dana, a Skupština grada na kojoj bi trebalo da budu usvojene najvažnije odluke za život u gradu zakazana je tek za 29. decembar", piše u saopštenju.

Prema navodima demokrata, predlog budžeta i ostali skupštinski materijali pristigli su tokom vikenda, dva dana pre sednice, iako Poslovnik o radu Gradske skupštine zahteva da se predlog odluke o budžetu dostavi odbornicima najkasnije sedam dana pre sednice na kojoj će ta odluka biti razmatrana.

"Opozicioni odbornici za dva dana ne mogu pažljivo pregledati obiman materijal od više od 1.000 strana, a odbornici vladajuće većine to i onako neće čitati", ocenila je DS.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: Budžet Novog Sada za 2016. namenjen predizbornoj kampanji SNS

Izvor: Kurir, 27.Dec.2015

NOVI SAD - Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu upozorio je danas da je predloženi budžet tog grada za 2016. godinu gotovo u celosti namenjen za troškove predizborne kampanje Srpske napredne stranke (SNS)..."Budući da se kampanja vladajuće stranke za lokalne izbore bazira na obećanjima...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.